Sjarmerende uhøytidelig

Publisert Sist oppdatert

Pure Heroine

Plate

Av: Lorde

Plateselskap: Universal

Med singelen «Royals» ble Ella Yelich-O’Connor, bedre kjent som Lorde, sendt rett til topps på Billboard-lista i USA. Som selverklært feminist og med et upolert image, har Lorde gått ut og tatt avstand fra musikkbransjens utseendefokus. Hun er bare 16 år, men låter som om hun er 25.

Den unge pop-kometen gjør en sterk debut med albumet Pure Heroine. Det hele er en god blanding av indiepop og elektropop, med ti låter som til tider kan virke litt mystiske og veslevoksne på samme tid. Likevel er nok hitsingelen «Royals» fremdeles hennes sterkeste kort. For selv om de ni andre sangene er gode, kunne plata trenge et nytt høydepunkt – selv om låta «A World Alone» er en solid avslutning på plata.

Liker du Lana Del Rey er det gode odds for at du vil sette pris på Lorde’s Pure Heroine. Popmusikk tilsatt en dæsj attitude fra hip-hop har vist seg å være en god kombo. Likevel er Lorde både røffere i kantene og mer avslappet, og i motsetning til de fleste unge popkometer sirkler ikke tekstene hennes rundt det evige temaet «tenåringsforelskelse». Hun har gjort det «å gi blaffen» til et image: We don’t care / We aren’t caught up in your love affair.

Yelich-O’Connor framstår som ekte vare, noe som bør være etterspurt i dagens musikkverden. Som ung, kvinnelig popartist er det vanskelig å stikke seg fram i mengden av sukkersøt pop og intetsigende sangtekster. Men Lorde trenger ikke å gjøre som Miley: kaste klærne eller bitche på Twitter for å gjøre suksess. Musikken hennes er god nok.

Powered by Labrador CMS