Foto: Ellen Andrea Grønneberg

En maktesløs Blindernrevy

Årets Blindernrevy makter tidvis å underholde, men fremstår for det meste maktesløs.

Publisert Sist oppdatert

Blindernrevyen

  • Sted: Revyscenen
  • Når:Til 11. februar

For 39. gang arrangerer Blindern Studenterhjem revy, i år under navnet «Full makt». Revyens tema er makt, og skal man tolke «revysjefens hilsen» i programbladet var planen å utforske, samt å problematisere forskjellige former for makt og dens innehavere. Alle sketsjene har navn som «Prokrastineringens makt», «Navnenes makt» og «Nyhetenes makt», men i mange tilfeller er det bare slik maktbegrepet tas opp. Joda, enkelte sketsjer viser forskjellige former for makt, men revyen tar aldri ordentlig tak i begrepet. Den ovenfornevnte utforskingen og problematiseringen uteblir.

Revy kan være gøy uten å få deg til å tenke noe særlig. Men «Full makt» makter ikke å komme med gode humorpoenger ofte nok. Det blir for langt mellom de smarte og originale ideene. Mange av sketsjene er underholdende, og publikum humrer med, men de virkelig store latterkulene uteblir.

Revyen er dog ikke fri for høydepunkter, noe man kan takke skuespillerne for. I sketsjen «Selvhevdelsens makt» briljerer Tina Bjørnelykke som den irriterende vennen som alltid vil imponere. Og når sketsjene blir for treige, kan man i stedet fryde seg over Oscar Eckhoffs imponerende mimikk og komiske kroppsspråk.

Revyen er akkompagnert av et ryddig band, og ensemblet skal ha skryt for talent og innsats. Bare synd at tekstene verken er smarte eller originale nok til at helhetsinntrykket blir helt bra.

Powered by Labrador CMS