Få glimt av gull

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# BI-revyen 2011 «Gullrekka»

# Av: SBIO

Scene: Spikerboks

Tid: Torsdag 24. mars.

Se for deg et stand up-show med en fersk komiker som ikke får det helt til. Det oppstår en ubehagelig stemning der publikum nærmest sitter og venter på at det skal gå galt. Slik føltes det å være vitne til BI-revyen 2011.

Etter fjorårets latterbombe «Tyngden du trenger» var det knyttet store forventninger og kanskje litt bekymring til årets utgave av BI-revyen. Og første skuffelse kom tidlig – et masete nyhetsinnslag der publikum ventet og ventet på den forløsende punchlinen. Forgjeves. Revyen skranglet videre med «Dating i mørket» som kveldens absolutte nedtur.

Med «Extreme makeover» runget endelig latteren. Innslaget hadde en ypperlig Jan Thomas-parodi og morsomme musikkinnslag. Likevel var det langt mellom høydepunktene. Revyen ble reddet av enkeltprestasjoner og et eminent band: Felix Magnus framstod som en dyktig skuespiller med humorteft, Juliane Pycroft-Fixter hadde en helt rå sangstemme, og bandet, Elektrojanne & the Funkmonkeys, var det bare å ta av seg hatten for.

Det er vanskelig å si om det var revykonseptet eller utførelsen av det som sviktet. Sannsynligvis var det en kombinasjon av begge. Den røde tråden, som skulle være parodier på tv-serier bundet sammen av nyhetsinnslag, var ikke tydelig nok. Mange innslag virket helt tilfeldig kastet inn i revyen, og enda flere manglet skikkelig trøkk.

I Youtube-traileren for revyen forsøker skuespillerne febrilsk å komme seg hjem fra byen. Det må være Gullrekka til NRK de skal rekke. BIs «Gullrekka» er ikke mye å haste hjem for.

Powered by Labrador CMS