Fornøyelig samlebåndssatire

Publisert

Anmeldelse

# Blindernrevyen 2013: Fordi jeg fortjener det …mer enn deg!

# Av: UKA på Blindern

Tid: 23. januar – 3.februar

Fordi jeg fortjener det …mer enn deg! er en holdning mange lett bør klare å identifisere seg med. Årets Blindernrevy bruker den som en rød tråd gjennom aktene for å parodiere aktuelle debatter og jekke ned stereotyper som gjør seg høye og mørke i samfunnet. Den røde tråden kommer også bokstavelig talt til syne i en vimpeldans framført av de lubne, mannlige representantene av ensemblet, der rosa skjørt og avslørende strømpebukser sørger for at opplevelsen brennes inn i minnet. Det er morsomt og forstyrrende på samme tid.

TINGOBlindernrevyen gjør lurt i å se utover universitetsgrensene. Revyens skjeve og parodierende samtidsblikk kaster lys over temaer som likestilling, norsk militærinnsats og digitalkultur. Mye av det er skremmende treffende. Hvem kan vel ikke se for seg blondie-bloggere som synes kreft er stygt fordi man blir skallet – eller nybakte mødre som ser på det som sitt samfunnsoppdrag å oversvømme sosiale medier med babybilder? Noen av sketsjene er særdeles kreative, som den elleville parodien på finansminister Sigbjørn Johnsen som skifter personlighet etter type hodeplagg. Nummeret der kombinasjonen fotterapeut/fotfetisj utforskes snakker for seg selv.

TINGODet skiftes hyppig mellom satire og absurd humor, og godbitene kommer på løpende bånd i revyen. Men noen av innslagene har litt lamme og enkle poenger – andre har gått ut på dato: Et EU-møte om en krisepakke til Hellas sendte for eksempel ikke undertegnede til latterhimmelen.

En klein gjengangsmelodi med dertil passende usynkronisert linedance gjør dette til en revy med stor R. Dette er imidlertid en del av sjarmen, og forestillingen imponerer alt i alt.

Powered by Labrador CMS