Tynn revy: Det er lite som fungerer som det skal i re-maken av revyen «Maxis!»

Villig og billig

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# STUDIO-Revyen Maxis!

# Av: Teater Neuf

Scene: Storsalen, Det Norske Studentersamfund

Regi: Øyvind Hovden, Olav Torstad

Tid: 2 timer

I anledning Studentersamfundets 200-årsdag har STUDIO-revyen plukket fram et manus fra et tidligere revystykke satt opp på samme sted i 1909. Modifisering måtte til, men den røde tråden er beholdt: Studentens hyllest til fantasien. Gid bare fantasien var deres egen.

Åpningsnummerets svake koreografi og vokalprestasjoner reddes av bandets tighte framføring av Truls-låta «Out of Yourself». Herfra er det mye som ikke går så bra. Både stumfilm-parodi med simulert prat etterfulgt av kort tekst og brunstig elskovsakt forkledd som naturprogram har vi sett før. Samtlige avslutninger smaker som utvanna brus. Flere av sketsjene prøver å spille på allmenne referanser, men det treffer ikke. Det er vanskelig å forstå hvorfor «fornybar energi»-argumenter på Statoil-julebord får de ansatte til å gå berserk. Skal du lage en parodi på en situasjon, bør den ikke avvike for mye fra virkeligheten. Høydepunktet er sketsjen hvor Karlsson på taket gjenforenes med Batman, Spiderman og Superman, men selv den lider av en avstumpet punchline.

Noen av skuespillerne viser forståelse for humoristisk timing, bevegelser, dialekt- og stemmebruk. Men selv godt skuespill kan ikke veie opp for et hullete manus.

Det virker som om regissørene og manusforfatterne kunne trengt en innføringsstudie i hva som er vitsen med vitsen. Mye faller på dårlig research. Det at ingen har giddet å google situasjonen i Egypt og sjekket om det i det hele tatt er noen sittende president der, er å undervurdere oss som tilskuere, spesielt når en skal gjøre nyhetspastisj.

Tynne tekster kan enkelte ganger reddes gjennom overdrivelser. Men det fungerer ikke gjennom en hel revy. Det ser ut som hodene bak dette har glemt å ta publikum og manusskriving på alvor. Å bruke negervitser om den ene Beyoncè-fargede, er sjeldent morsomt mer enn én gang.

Powered by Labrador CMS