Variert: Det er stor variasjon mellom de åtte som sto på scenen da det nye standup-konseptet _Lættis_ inntok Stopp Pressen. Dag Sørås var en av dem som fikk det til å røske i magemuskulaturen. Foto: Lættis

Blanda drops

Å gå på standup er en enten-eller greie. Det gjelder også for det nye konseptet Lættis.

Publisert Sist oppdatert

Lættis

  • Arrangør: Eskil Åsmul
  • Scene: Stopp Pressen
  • Med: Dag Sørås, Emil Lystvedt Berntsen, Maria Stavang, Eskil Åsmul, Henning Raae Fosslien m.fl.
  • Når: Annenhver søndag og mandag

:Standup er i vinden om dagen, og det dukker stadig opp nye konsepter. Et av hovedstadens ferskeste er Lættis som annenhver uke vil servere deg en kjent komiker, en erfaren konferansier og et antall unge, sultne humorhåp.

Kveldens konferansier, Adam Tumidajewicz har litt startproblemer, men tuller det bort med at han legger lista lavt for de som kommer etter. Han blir fort varm i trøya der han tar for seg jentene på første rad og hvilke utdannelser de har. Først ut er den etablerte komikeren Dag Sørås. Den sarkastiske nordlendingen får deg til å le av både skoledrapet i Sverige, kjønnsdebatten, IS, demens og lyddusjen på Gardermoen. Du vet du ikke burde, men det skal godt gjøres å holde igjen. To andre høydepunkter av kveldens totalt åtte innslag, er Emil Lystvedt Berntsen og Hans Magne Skard. Her spøkes det med Guinness rekordbok, mummitrollet, en altfor gammel farfar og den gode, gamle barnesangen Pål sine høner. Det røsker i magemusklene. Også arrangør Eskil Åsmul gjør en god figur når han forteller om sine godt voksne foreldre på Facebook.

Hadde man bare kuttet halve showet, ville kvelden på Stopp Pressen vært en suksess. De resterende fire legger seg på et kritisk lavt nivå. Utseende, skavanker, seksuell legning og kombinasjonen bonde og Bærum funker ikke. Også Tumidajewicz tar til tider for mye plass. Når man skal analysere hver enkelt publikummer, og man vet hva samtlige oppmøtte driver med til daglig, har man tøyd strikken for langt. Skal du spøke med publikum du ha noe annet å snakke om enn Hei, hvem er du og hva driver du med?. Det er ingen som er interessert.

Standup kan være sykt lættis, men det gjelder å finne den hårfine balansen, for det skal ekstremt lite til for at det sklir over i kleinhet. Det er helt greit at de som vil får prøve seg, men noen gjør seg kanskje best når de prøver å holde liv i et døende nachspiel. Men så koster det bare femti kroner, da.

Powered by Labrador CMS