SHOW-OFF: – Det er opp til dere å vise dere fram, sier instruktøren. Alle kommende cheerleadere tar utfordringen på strak arm og strake bein.

Universitas tester studentforeninger: Bring it on, BI

Gi meg en B! Gi meg en I! Gi meg en «Alt er økonomi»!

Publisert Sist oppdatert

Hva: Cheerleading

  • Hvem: Midas Cheerleading, Handelshøyskolen BIs heiagjenglag
  • Hvor: Frydenberg skole
  • Når: Mandag og onsdag, 20:15 til 22:30.

– Dette er ikke en trening, dette er et uttak, sier instruktøren.

– Det er opp til dere å vise dere fram.

Universitas er på Frydenberg skole for å delta på dag nummer to av uttaket til Handelshøyskolen BIs cheerleading-lag, Midas. Dag nummer én var for kandidater med tidligere cheerleading-erfaring, denne er for oss dødelige. Det første vi får vite er at vi skal gjøre «pistol squats» under oppvarmingen. Pistol squats forutsetter at man er myk i akillessenen, sier en som sitter i Midas-styret. Også jeg som har slurva skikkelig med akillessenen i det siste.

Ifølge arrangementets Facebook-side søker laget både gutter og jenter, men gutta har visst ikke fått beskjeden. Med unntak av instruktøren, og et par som allerede er med på laget, er jeg den eneste gutten på matta. Kandidatgruppen består av ca. 40 jenter, og undertegnede. Ingen av dem har drevet med cheerleading før, men det hindrer dem ikke i å være i latterlig god form. Det er ingen her som bestiller dobbelt porsjon dessert på Maaemo. Likevel er det betraktelig mer avslappa og inkluderende stemning enn «Bring It On»-filmene har gitt inntrykk av. Her er det ingen Regina George-typer, bare hjelpsomme instruktører og nervøse kandidater som konsentrerer seg om å koordinere armer og bein.

Hvis du ikke er cheerleadingtypen, kan du kanskje ta deg en pust i bakken med «Ex on the beach»-Henrik sin nye bok

Oppvarmingen består av øvelser i styrke og koordinasjon, og går etterhvert over i lange kombinasjoner. Det tar ikke lang tid før vi driver med noe som med litt godvilje kan minne om cheerleading slik vi kjenner det fra amerikanske high school-filmer. Jeg har imidlertid begrenset med overskudd til å reflektere over dette, fordi begge lungene mine har vrengt seg, og låra mine har produsert nok melkesyre til å fjerne rust fra polarskuta «Maud». En jente får spesielt mye tyn for at hun stadig går passgang når hun i stedet skal krysse armer og bein. Kritikken serveres som en vennlig kompliment-sandwich.

– Jeg henger meg opp i deg fordi du gjør alt annet så bra, sier instruktøren.

På et tidspunkt gir han også meg feedback, overraskende nok i form av et akkurat passe overbevisende «bra!» Jeg undertrykker et smigret knis, og lurer på om han liker lange turer på stranda. Etter noen runder må jeg likevel kaste inn håndkleet, og overlater resten av oppvarmingen til Übermenschene fra Handelshøyskolen.

Fikk du med deg denne? Studentenes kampdans

Så er det tid for «stunting». Etter å ha understreket at Universitas ikke står ansvarlig ved eventuelle beinbrudd, står jeg plutselig med en utøver på skuldrene. Det er ikke Matrix-akrobatikk, men det er ganske vilt for en fyr som aldri har lært å slå hjul. Jeg kjenner et stikk av mestringsfølelse, og tenker at dette blir et jævlig nice insta-bilde.

Midas ser i all hovedsak etter BI-studenter, men de tar også inn ikke-studenter som presterer godt nok på uttak. Cheerleading passer nok best for deg som allerede har over middels god kroppsbeherskelse, og som ønsker å kombinere bacheloren i entreprenørskap med en hobby som er mer wholesome og utfordrende enn kokain.

Powered by Labrador CMS