INKLUDERENDE: Foreningens mer erfarne medlemmer åpner kunnskapens kran, og lærdom om de mange ølsorter bruser over de spirende ølbryggerne.

Universitas tester studentforeninger: Gratis øl 4-evah

Mange av landets mikrobryggerier sliter med blodrøde tall, og det hevdes at hypen er i ferd med å legge seg. Men hos Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug lever den som det skulle vært 2010.

Publisert Sist oppdatert

Ølbrygging

  • Hvem: Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
  • Hvor: Chateau Neuf
  • Når: Annenhver mandag, 19.00

Det må innrømmes at det var et visst gap mellom forventningene og realiteten. Hva skal man forvente av en slik forsamling? Menn i Patagonia-trøyer som pusser sykkelfelger og vokser hverandres barter mens de snakker nedlatende om citra-humle? Neida. Haandbryggerlauget er – heldigvis – ikke særlig preget av de stereotypiske mikrobryggutta.

Det er ingen tvil om hva som står i fokus hos denne foreningen. Før undertegnede i det hele tatt skjønner hvor vi er eller hva som skjer, blir jeg bedt om å velge hvilken tappekranen som frister mest, og at jeg vil bli dømt for valget. Jeg går for en safe bet, og står plutselig med et glass pale ale i hånda. Mannen med tappen nikker anerkjennende. Ølen er god, og snart får vi også prøvd Haandbryggerlaugets «forsøk på pilsner», samt en brown ale.

Kanskje du er mer bok-typen? «Ex on the beach»-Henrik har nemlig skrevet en potensiell klassiker, og vi har et eksklusivt utdrag

Men i tillegg til, og kanskje viktigere enn, at ølen er god, er den også gratis. Du leste riktig - dette er et sted hvor det serveres gratis øl, og foreningen holder også fester hvor dette ølet konsumeres. Dette har ikke gått upåaktet hen blant Oslostudentene, og har følgelig blitt et lite problem for foreningen, som forteller at det etterhvert oppsto en betydelig diskrepans mellom antallet drikkende og bryggende medlemmer. Dermed må nye bryggere forplikte seg til å lage minimum ett brygg i semesteret. Det skulle vel også bare mangle. Medlemmene kan selv bestemme om de vil ha ølet til privat forbruk, eller som innskudd i festpotten.

Etter ølsmakingen følger en minglerunde, og det blir raskt tydelig at foreningen domineres av realfag-studenter. Stemningen er således litt mer nerdete og mindre bro-ete enn antatt. Det er riktig hyggelig.

I denne foreningen fikk Universitas' anmelder kjørt seg: Universitas tester studentforeninger: Bring it on, BI

Det er ikke til å stikke under barkrakk at foreningen er ganske mannsdominert. Av de om lag 20-25 fremmøtte i lokalet er det kun to kvinner – åpenbart forbedringspotensiale der, altså. Miljøet virker likevel svært åpent og inkluderende, og velkomsten for de nye er varm. Foreningens mer erfarne medlemmer åpner kunnskapens kran, og lærdom om de mange ølsorter bruser over de spirende ølbryggerne.

Kort oppsummert: gratis øl, gratis tilgang til dyrt utstyr og ingredienser (unntatt medlemskontingent på 200 kr), og god stemning med lidenskapelige øl-nerder. Er du fysen på å skape ditt eget mesterbrygg, er Haandbryggerlauget en utmerket arena for å begynne reisen.

Powered by Labrador CMS