Tegneserie

Kjedelig kontorkrim

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Ulvene i korridoren

# Av: Roy Søbstad

Forlag: Jippi

Overtydelig underfundighet burde vært en selvmotsigelse, men Ulvene i korridoren er et forsøk på begge deler. Om det fungerer spesielt godt, er en annen sak.

En usympatisk og barnslig fyr har startet i ny jobb. Vraket fra Paradise Hotel, må han velge plan b for å oppnå suksess. Han vil surfe opp til businesstoppen for å leve livets glade dager med champagne og toppløse damer, som sin store helt Petter Stordalen. Hva firmaet egentlig driver med er uvisst, og snart viser det seg at de ansatte lever i frykt for ulvene som herjer korridorene etter stengetid. Og det er stort sett det. Historien må ha tatt omtrent like lang tid å tenke ut som det tar å lese den.

For all del, dette er åpenbart en gjennomarbeidet tegneserie. Roy Søbstad er allerede kjent for serier som Brakk og Jesper & Jonathan. Nå gjør han comeback med Ulvene i korridoren. Tegningene har en sikker strek og gjennomført stil, historien har driv, og er godt fortalt – men det blir for enkelt. De symbolske ulvene ender som et ubesvart spørsmål i en ellers tullete helhet. Satiren over kontorarbeid og det skumle, ukjente som skjuler seg i gangene ved store bedrifter preges av enkel humor og overtydelige poenger. Ulven på den røde forsiden vekker interesse, og det er synd at det er det eneste å feste seg ved i dette heftet. Innholdet er så enkelt og greit at før du vet ordet av det, er siste side bladd forbi. Det har vært omtrent like underholdende som å lese stripene bakerst i aviser. Og det tar ikke mange flere minuttene heller.

Powered by Labrador CMS