En lys framtid

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Push

# Av: Studenter ved HiOA

Sted: DogA, Hausmanns gate 16

Tid: søndag 20. mai

Som siste oppgave før semesteret er over, kan andreårsstudentene ved produktdesign på Høgskolen i Oslo og Akershus invitere til utstilling. Her viser de fram 39 forskjellige lamper, eller «lysobjekter», som de kaller det. På rekke og rad står de og skinner, foran slitte murvegger og med stor høyde under taket på DogA.

Fra konkylie-lignende bordlamper til sykkellås med front- og baklys, viser «Push» bredden i arbeidet studentene har gjort. Her finnes ståltråd, vannflasker, kork og postkasse. Kreativitet skorter det ikke på.

Dessverre er utstillingen litt klønete satt opp. Da Universitas så utstillingen, var det flere av lampene som ikke en gang lyste. Når hele hensikten er å vise frem lysobjekter, er det ikke for mye forlangt at de faktisk avgir lys. Videre står produktene for tett, og med for lite informasjon. Riktignok kan du hente deg en brosjyre med mer utfyllende tekst, men selv om utstillingen bærer preg av et forsøk på minimalisme, faller det mellom to stoler når lampene ikke er viet mer plass. Hvis man virkelig vil nå ut til folk, burde teksten i brosjyren stått ved hvert verk, så publikum har mer å feste blikket på. Du blir fort ferdig med utstillingen, og det er synd.

Likevel er «Push» en inspirerende samling produkter. Umiddelbare favoritter som «Clara», «Safari» og «Lightbag» kunne enkelt vært kjøpt og masseprodusert av for eksempel IKEA, og funnet sin plass i mange norske hjem. Med så mange lyse ideer, er det synd studentene ikke får vise seg mer fram.

Powered by Labrador CMS