Fantastisk motbydelig

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Hot or Not

# Av: 1. klasse kunstfag, KHiO

Sted: Søylegalleriet

Tid: Fredag 11. november

Førsteklassingene på kunstfag tar i deres første utstilling for seg problemstillingen rundt hva som er estetisk vakkert – og hva som er det helt motsatte. Gjennom et hav av forskjellige uttrykksformer og materialer presenterer de 28 kunstnerne like mange verk. Resultatet er svært vellykket. Her er noe for enhver smak, og utstillingen rommer det meste. Her er malerier, installasjoner, lyd, film, skulpturer, tekstiler og hår.

Hårrester, av den typen som ligger strødd på et frisørgulv, er limt langs hjørnet i et avlukke og ser mer «not» enn «hot» ut. Men lyden av en saks som skjærer gjennom feite tuster med hår i de tilhørende hodetelefonene er egentlig veldig deilig og dermed evner Hilde Pytkowski med sin «Cut Piece» å sette det stygge og det vakre opp mot hverandre på en vellykket måte.

Studentene har også studert estetiske valg ved å gå utenfor egen komfortsone. Det har Lily Sandstrom så til de grader gjort med «Post Erection Violence» – i hvert fall utenfor min. Et tilgriset og nedtagget toalett står i hjørnet ved inngangen, og er så fantastisk motbydelig at det tiltrekker alles oppmerksomhet. Ahmed Umars «May We Have a Walk!», viser en grusom scene med søle og blod smurt utover veggen og et istykkerrevet rep på gulvet. Stine Hartvigsens «Yume» er i andre enden av skalaen. Et nydelig maleri som spiller på de tradisjonelle oppfatningene av det estetisk vakre.

«Hot or Not» klarer å romme veldig mange inntrykk, og viser potensialet som ligger i samtlige av de ferske talentene.

Powered by Labrador CMS