Hipster-SFO på Løkka

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# DIY – Do It Yourself

# Av: Hvermannsen

Sted: Sound of Mu

Tid: Lørdag 11. februar

Ska’rru ha noe gjort får’ru gjørra det sjæl, eller bedre kjent fra indiemusikken, Do It Yourself. For mens passe rævva band klarer å mase seg til en konsert på en av Oslos konsertscener, er terskelen for å få kunsten sin utstilt i et galleri langt høyere. Som en resignasjon over det institusjonaliserte kulturlivet i Oslo lar Sound of Mu på Grünerløkka hvem som helst tegne, male eller ta med et kunstverk og stille ut.

Og med dette er veien til en slags skolefritidsordning for voksne kort. På vernissagen satt 20-30 åringer med fargeblyanter, ark og sakser klare til å fylle de hvite veggene med deres amatørkunst. Median-kunstverket på galleriet er en enkel blyanttegning med sex- og/eller dotematikk. Med andre ord reflekterer disse barnslige tegningene det at folk flest (eller Løkka-hipstere flest) ikke kan tegne, og at sextegninger er fryktelig morsomt med fem øl innabords.

Et maleri av en naken kvinne med teksten «I’d rather look at Jesus than endure more pseudo-intellectual conceptual fucking art» er håndverksmessig det sterkeste på utstillingen, og glimrer til med metahumor. Et annet maleri med blant annet en teddybjørn og en vekkerklokke som svever, er dessverre en kandidat for «The Museum of Bad Art», men skårer humorpoeng. Utstillingen varer til 25. februar, og flere profesjonelle kunstnere vil nok bidra etter hvert også. Det er verdt å ta turen, for å se hva som skjer når hvermannsen får helt frie tøyler, og for å si at du har skapt kunst som har blitt antatt.

Powered by Labrador CMS