Miniatyrdrømmer

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# AHO Works Diploma

# Hva: 38 diplomprosjekter

Hvor:DogA

Når: 3.-6. februar

Ei veggklokke som viser økonomisk statusoppdatering. Rom for å bedre forholdet mellom fugler og fugleentusiaster i Uganda. Kaktuser som produserer tannpirkere og q-tips. 38 miniatyrmodeller av bygninger og produkter, stilt ut på skjøre treplanker i en tidligere transformatorstasjon ved Akerselva, i dag Norsk Design- og Arkitektursenter (DogA).

De røffe lokalene huser mye Oslohistorie, og danner en fin kontrast til diplomprosjektene til masterstudentene i arkitektur og industridesign ved Arkitektur- og designhøgskolen (AHO). Her er stor variasjon, og mye spennende å sjekke ut. For den mindre arkitekturbevisste delen av publikum blir det største skillet mellom forholdsvis normale prosjekter som er utformet i samarbeid med en bedrift eller annen oppdragsgiver, og sprøere ideer. Det er her disse kaktusene kommer inn. Og når en tenker over det – hvorfor skulle ikke planter produsere q-tips og tannpirkere framfor torner?

Slik kreativitet gjør utstillinga verdt å se for de fleste. Her er dessuten flere interessante arkitekturpolitiske spark i form av alternative løsninger på ikke-fungerende bygg, som Riksscenen på Schous plass. Fine tanker, som interseremonielt senter, bo- og behandlingstilbud for rusmisbrukere med barn, barne- og ungdomsteater på Grønland, og lavenergiboliger på restareal i Tromsø. Måtte de små modellene vokse seg store og se dagens lys en gang om ikke lenge.

Powered by Labrador CMS