Nja: Mye digg, mye ikke så digg. Det meste drukner i emballasje og snåle smaksprøver.

God snacks drukner i plast og reklame

Vi får den årlig, men hvor bra er egentlig innholdet? Universitas anmelder studentpakka.

Publisert Sist oppdatert

Studentpakka

  • Hva: Pakke med tilbud og middels ok snacks
  • Hvor: Utenfor alle universiteter og høyskoler
  • Når: Semesterstart

Symptomatisk med enhver uke på Blindern er å komme i en fem minutters prat med en utstedt fra Leger uten grenser eller Regnskogfondet. For semesterets begynnelse er det noe annet. Det er ikke nissen, men vogna er lastet med plastposer fylt med alt av engangs. Studentpakka er på Blindern. Noe sier meg at innholdet går i retur til plastdynga i samme pose. Antakelsen stemte.

Jeg veit at lakris polariserer, men jeg liker liker det. Jeg ble derfor glad for å både se Dent flip med lakrissmak og salt lakris fra Haribo.

Hariboen var for salt. Mens Dent-en prøvde seg på en rar kombinasjon av salt karamell og lakris, en mildt sagt uheldig kombo. Etter begge to fikk jeg bare lyst på pandalakris. Jeg elsker nemlig pandalakris.

Dent prøver seg også med andre halspastiller. Navnet er noe misvisende, da det er dumt med halspastiller i halsen. De sitter bedre i munnen. Der opplevde jeg en smak som ga seg etter ti sekunder, og et hardt skall ble til en seig klump. Kjipe pastiller med andre ord, vil noen bytte mot pandalakris?

Les også: Byen er åpen og du er sulten – men hvor skal du spise? Universitas anmelder nattmat

I posen fant jeg òg noen «Chip Nuts» med paprikasmak. De er «snackbare» og smaken er god. De fem første nøttene var helt fantastiske. Så ble jeg tørst, og orka ikke spise dem mer. Et ålreit produkt, men jeg hadde ikke betalt for dem.

I tillegg fikk jeg sørlandschip. Sørlandschips. Trenger man si noe mer? Æ følår mæ mer sørlandsk bare av å spise de, det kan æ lige!

Som studenter flest går det mye taco i min husholdning. Tacokrydderet vedlagt i studentpakken er allerede brukt. 10/10

Såpe i munnen er ikke å anbefale. Dette var dessverre resultatet av Asan-såpen som lå i pakken. Den var vanskelig å åpne med våte hender i dusjen, og når biting var eneste utvei, fikk jeg innholdet i munnen. Intimvasken med tranebær smakte ikke tranebær, den smakte også sjampo, ikke overraskende, men veldig skuffende. Pluss for liten størrelse. Pakken får plass i lomma, men hvem vil egentlig ha den i lomma?

Jeg fikk høre at posene var kjønnsdelt. Jeg ble da overraska over å se tamponger og bind i posen min. Den eneste logiske forklaringen på at jeg fikk denne posen er at jeg nok må ha sett ut som ei veldig pen jente. Det lever jeg forsåvidt godt med. Tampongene kan alltids bli brukt ved neseblod. Bindene kan jeg gi bort, sjappas!

Jeg fikk også et reklamehefte med noen ubrukelige kuponger i posen, altså papirsøppel. Heldigvis for posen lå det gratisbilletter til KORK i kupongen, det er kult. Noen som blir med på konsert?

Grei snacks, ellers mye plast. Om ikke annet gir studentpakken en god grunn til å bruke de nye, lilla posene.

Powered by Labrador CMS