Trim for lattermusklene

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Teater Neuf

# Hvem er Ernest?

# Spilles 11., 12., 13., 18., 19., 20., og 27. mars

På scenen står et badekar fylt med såpebobler. Inn kommer en naken Algy, spilt av Fredrik Stengaard Paasche, og hopper oppi. En eldre dame gisper og hvisker til sin venninne at hun simpelthen ikke kan erindre noe badekar. De to har nemlig sett stykket før, men ikke i regi av Harald Engan og Peter Sigurdson Lunga.

Hvem er Ernest? av Oscar Wilde har blitt satt opp utallige ganger verden over. Stykket spiller på et ordspill mellom navnet Ernest og selve egenskapen å være earnest, eller ærlig som det heter på norsk. Stykkets mannlige hovedroller Algy og Jack innehar ingen av egenskapene. Men hva gjør man ikke for kjærligheten? De utgir seg begge for å hete Ernest, og de to unge pikene Gwendolyn og Cecily blir hodestups forelsket. Men når viktigheten av å være earnest overskygger viktigheten av å være Ernest får karene problemer, og forviklingene er i gang.

Engan og Lunga har gjort en imponerende jobb og utnytter potensialet i Wildes stykke til fulle. Det er Algy og Jack, og alle de andre karakterene i stykket, i deres regi som gjør dette til en vellykket oppsetting. Det er ikke langt mellom latterutbruddene, og samspillet mellom skuespillerne, scenografien og musikken er hele veien godt gjennomført. Det er bare å lene seg tilbake og la seg underholde.

Se flere bilder på Universitas.no

Powered by Labrador CMS