Foto: Vanja Krøvel
Foto: Vanja Krøvel

Et friskt pust som sårt trengs

Trønderbandet Linoleum er frekke, freidige og dyktige, med en bestemt tilstedeværelse som skaper engasjement selv i et tilbaketrukket publikum.

Publisert

Hvem: Linoleum 

Hvor: U1-dagene 

Når: Tirsdag 22. august

Nerder og en håndfull hipstere møtes i en intim kjeller med klissete gulv. Så går alle de kule hipsterne på scenen, og en uanstrengt og unik konsertopplevelse begynner. Linoleum er egenarta i en tid hvor originalitet enten er mangelvare eller så pretensiøst at det gjør fysisk vondt. Selv beskriver de seg som trønderrock. Dialekta stemmer, men det er ingen spor av Åge eller DDE. Fengende og snertene minner de om alt fra punke-jazz og indiepop til folkemusikk og No. 4.

Det vil ikke overraske om vokalist Susanne Njølstad Skandsen får alvorlige ryggskader av hvor mye hun bærer konserten: En bestemt tilstedeværelse, et bestemt blikk og en bestemt stemme. Stødig fyller hun scenen med dans, et uttrykksfullt ansikt og en dose humor. Støttevokalist Hyndla Aira er også med. Når publikum står kleine to meter unna scenen, hopper hun ut på gulvet og skaper stemninga selv. 

Linoleum har ikke gitt ut mer enn tre sanger på Soundcloud, men dette merkes ikke som publikummer. Lagspillet er så godt at man glemmer at de er et relativt nytt og ukjent band. Snart vil både deres første singel og første EP komme ut. Denne første singelen fikk vi i publikum være heldige nok til å høre, og dagene telles ned til den endelig gis ut. 

Skandsen bytter toner i en melodisk berg- og dalbane. Aira treffer enhver tone, og det tostemte sammensuriumet er intet annet enn vakkert og behagelig. 

En trollbindende instrumentalsolo dras i gang og publikum nikker så ekstremt i takt med bassen at flere vil våkne med nakkeskader. Konserten passer godt for Blindern. Særlig sangen Moderne mann, som automatisk fyller hjernen med både gode og vonde minner fra nachspiel med humanister og samfunnsvitere. 

Slutten nærmer seg. Tigerens år spilles, men først skal publikum tvinges ned på sine knær og leke store katter. Det tar av. Nerdene (undertegnede inkludert) vrikker på hoftene og smått spres allsang i kjellerlokalet. Og akkurat som Skandsen sier - nå ble vi en vennegjeng. 

Linoleum er uten tvil stødige og selvsikre på scenen, som ender i en fantastisk konsertopplevelse for alle tilskuere.

Powered by Labrador CMS