Hvor bor du?

Publisert

Mangelen på en forsvarlig boligpolitikk er skrikende her til lands. Bolighaiene svermer og gjør stor butikk på sine investeringer som stadig presser de fattigste blant oss lenger og lenger ut fra anstendig husly. I denne gruppen finner vi som kjent studentene. De av oss som «klarer» seg utelukkende på lån og stipend lever langt under EUs fattigdomsgrense. Samtidig er det uten sammenligning boutgifter som spiser opp det meste av lommebøkene våre. Det gir grunn til å prioritere bolig høyt, noe som børe være en hovedoppgave for Norsk studentorganisasjon (NSO), hvis landsmøte er nært forestående. Det er også et sterkere kort enn organisasjonens øvrige krav da det omfatter en langt større gruppe enn studentene, noe som åpner for bredt politisk samarbeid.

Spekulantene vil gni seg i henda over mer kjøpesterke studenter.

Venstrealliansen mener at en regulering av boligpolitikken, i kombinasjon med utbygging av flere studentboliger, vil være det beste tiltaket for sosial utjevning. Med dette oppnår vi nemlig mindre penger til profittjagende boligspekulanter og dessuten et rettferdig marked for mennesker som lever med reell og konstant dårlig råd, ikke minst de som er i etableringsfasen. Å fylle studentenes lommebøker med hard kontant, for eksempel ved å heve studiestøtta til 1,5 G (krav fra NSO), vil ikke ha denne effekten. Det vil heller være som å pisse i buksa for å holde på varmen for de dårligst stilte og en ren bonus for de som allerede har nok. Og spekulantene vil gni seg i henda over mer kjøpesterke studenter.

Venstrealliansen mener derfor at NSO må samle nok mot til å fronte én hovedsak heller enn å fiske litt i alle dammer. Denne saken bør være bolig. Snart åpner urnene for valg til studentparlamentet, og dermed Velferdstinget, her på tunet. Stem Venstrealliansen, så får du tak over hodet!

Powered by Labrador CMS