Bruk din stemme!

Frem til 24. april kan UiO-studenter bruke stemmeretten sin i valget om nytt studentparlament. Det handler om å kunne påvirke studiehverdag og læringsmiljø, men også om å vedlikeholde demokratiet.

Publisert

Autoritære krefter er på fremmarsj rundt omkring i verden, og flere steder er demokratiet og demokratiske institusjoner under press. De siste 15 årene har det vært tilbakegang i den globale demokratiindeksen, og vi er nå tilbake på 1985-nivå, viser den årlige rapporten til Varieties of Democracy Institute

Ja, det er et ganske stort hopp derfra til studentvalget her hos oss. Men samtidig ikke. 

Demokratiet trenger at vi øver oss, det må vedlikeholdes og brukes. Vi må gjøre demokrati hver dag. Årets studentvalg er et viktig sted å begynne. 

Vi må gjøre demokrati hver dag. Årets studentvalg er et viktig sted å begynne.

Studentdemokratiet er av stor betydning for UiO og for ledelsen. Vi samarbeider nært med Studentparlamentet i ulike saker, og ikke sjelden utfordres vi av deres ønsker og krav – på konstruktivt vis. Begge deler er nødvendig, og jeg gleder meg til å ønske velkommen et nytt parlament i det som blir mitt siste år som rektor. 

Studentvalget 2024 går av stabelen i en tid hvor det er viktigere enn noensinne å være seg bevisst privilegiet det er å ha stemmerett, enten det er til studentvalg, kommune- og fylkestingsvalg eller stortingsvalg. 

Godt valg!

Powered by Labrador CMS