Uakseptabelt studentkutt

Publisert

Universitetet i Oslo må spare omkring 205 millioner kroner på neste års budsjett, og fakultetene frykter at konsekvensene kan bli mindre ressurskrevende undervisningsformer, færre valgmuligheter, mindre oppfølging av studentene samt færre midler til vikarer og sensorer. AUF reagerer sterkt på dette kuttet. Vi krever at regjeringen styrker basisbevilgningene til universitet og høyskoler ved første mulighet.

Høyre og Venstre roper også om mer penger. Det er bra at opposisjonspartiene nå er opptatt av rammen til høyere utdanning. Det er bare synd de ikke åpner pengesekken når de selv sitter med makt.

Den rødgrønne regjeringen prioriterer bygging av studentboliger og flere stipendiatstillinger i budsjettet for 2008. Det er en viktig satsing. Samtidig ser vi at kvaliteten på undervisningen ved universitetene og høyskolene nå er under press.

AUFs landsstyre vedtok i november at styrking av basisbevilgningene til høyskoler og universitet skal være en hovedsak for oss i 2008. Å øke basisbevilgningene er et viktig grep for å styrke kvaliteten ved utdanningsinstitusjonene. Vi vil jobbe opp mot regjeringen og Stortinget for å få gjennomslag for vårt krav.

Venstresidas mål er lik rett til utdanning for alle, med høy kvalitet. Vi vet at oppfølgingen av studenter allerede i dag er for svak. Det foreslåtte kuttet i Oslo er derfor et steg i helt gal retning.

Powered by Labrador CMS