Selvsikker: Til tross for at han foreløpig er en jypling i rapmiljøet, fremstår Lille Pablo selvsikker på scenen på Verkstedet.

Jyplete stjerneskudd

Liten fyr, stort potensiale.

Publisert Sist oppdatert

«Vi skal ha det fint i kveld» proklamerer Lille Pablo, eller Paulo som han egentlig heter fra scenen, og dundrer i gang med låta Medusa. 19-åringen fra Haugesund flørter med publikum, og tar en dans eller to. Som Medusa har han bergtatt publikum fra første strofe.

Den nye signeringen til Bergens musikalske ordfører Girson Dias og hans Full Effekt Records har de siste årene tatt musikkmiljøet på Haugalandet med storm. Til tross for at han foreløpig er en jypling i rapmiljøet, fremstår han selvsikker på scenen på Verkstedet. Et friskt pust i en verden av slappe rappere som tror det er nok å dukke opp for å lage show. Dette er en fyr som tar seg selv, og Bylarm publikummet seriøst.

Det skal ikke mange strofer av låta Panama før Lille Pablo kommanderer at dansegulvet åpner seg, og hopper ned blant publikum med rapperen 2J som gjester låta på slep. I et svett blitsregn er duoen publikums personlige hypemen, og danser vilt rundt i en klassisk danse sirkel.

Musikken er sterkt påvirka av amerikansk musikk. Det er ingen godt bevart hemmelighet at fyren har en heftig crush på Pop Smoke. Det går i trapbeats, autotune, svulstige linjer om solrike byer, og alle dop synonymer i ordboka. Den melodiske rapstilen kler ham godt, og timingen er på plass.

Noe lyrisk geni er han derimot ikke. Låtene er preget av mye enkle (nød)rim. Med linjer som //For shawty har ein body som Selina//Opps hu e ein diva//, og Stilen e varm den e Canada// Du snakke for mye blablabla. Det musikalske universet hans oppleves foreløpig uferdig, og likelydenes. Men er det fengende? Som faen.

Publikum digger låtene, selv om de færreste har hørt dem før. Lille Pablo fortsetter gjestekjøret sitt, og drar opp Daniel Obede for låta Rackz up. De drar i gang en oooo yeeee, som publikum svarer ivrig på.

For meg er dette siste bevis. Når avslutningslåta Du må gå blæstes ut av høytalerne, med åpningsstrofen “we made it gutta pulla in the work”. Er jeg overbevist. Dette er bra greier. Dropper han å leke en norsk Pop Smoke, og finner seg sjæl ser vi nok på en ny norsk komet på raphimmelen.

Powered by Labrador CMS