Dans til sanger om et knust hjerte

Miriam Bryant fikk til og med de som ikke har gått igjennom et brudd til å røres av tekstene hennes under by:Larm-opptredenen.

Publisert

Universitas har sett Ratthew, Tyr, Miriam Bryant, Nelly Moar, Shiner, Live Hanken og Swank Mami på årets by:Larm-festival. 

Hvem: Miriam Bryant
Hvor: Sentrum Scene
Når: Torsdag 23:00

Svenskenes popdronning Miriam Bryant er en artist jeg bare har hørt på i eget hjem etter å ha blitt dumpa. Jeg var derfor veldig nysgjerrig på å se om hun ville lage et godt show, eller få publikum til å dra hjem og spise en boks med iskrem. Konserten startet kl 23.00. 

I halvtimen før sto jeg spent og kald i et nesten folketomt rom. Da lysene ble slått av og røyken på scenen fylte seg opp, strømmet menneskene inn. Den eneste lyskilden var et rødt lys midt på scenen, som opplevdes nærmest hypnotisk. Plutselig hørte vi Miriams stemme over høyttalerne, lysene ble slått på og hun kom løpende inn på scenen. Mitt første inntrykk var at svensk er dritfint, og hun ser fantastisk ut.

Bryant startet med en sang jeg ikke har hørt før, og publikum responderte med litt vugging og smil. Folk sto spredt utover hele rommet, slik at det var god plass til å danse og bevege seg, men Bryants energi så ikke ut til å smitte over. Stemningen i salen føltes likevel god, og publikum ble varmere i trøyen etter hver sang. Aldersgruppen var variert, med folk både over femti og under tretti, men det var guttene i tjueårene som sang høyest med på de kjærlighetsladde sangene.

Publikum badet i rødt lys store deler av konserten, mens vakre vokaler runget i veggene. Bryant satte seg flere ganger ned for å synge direkte til fremste rad, og klarte å få god kontakt med publikum. Det var derfor flere som trakk nærmere scenen, og noen som startet å danse swing blant resten. 

Hun hadde med seg et fullt band, med en gitarist som kunne fått enhver til å dåne. Bryant brukte bandet sitt på måter som gjør det ikke bare fint å høre på, men også gøy å se på. På en av sangene hadde hun og hele bandet en koordinert dans som skapte latter og engasjement blant publikum.

Miriam Bryant er i sine egne ord en up and coming artist med sanger som ofte handler om brudd eller kjærlighet. Noen av hitsene har beveget seg over grensen til Norge, slik at også vi nordmenn kjenner til tekstene. Det var derfor litt skuffende da en av hennes mer kjente sanger «Svart bil» ble sunget på engelsk. «Tystnar i luren» og «Ps, jag hater dig» sang hun uten å skuffe, og var minst like bra live. Mot slutten av konserten gjorde hun et cover av «Mitt hjarta blöder», noe som ble veldig godt tatt imot med allsang fra publikum. 

Bryant er utvilsomt flink til å bruke hele scenen og ulike høydenivåer mens hun fremfører. Til tross for at publikummet var rolig og litt vanskelig, skal både bandet og Bryant ha for at de sto på og klarte å lage et fett sceneshow likevel. Hun har en egen evne til å gjøre følsomme tekster røre noe ved deg, men fortsatt være lette nok til at man kan ha det gøy. Det var en godt gjennomført konsert med en knall avslutning på første dag av by:Larm.

Powered by Labrador CMS