Tilbake til 2000-tallet

Med myke og attitude-fylte RnB-låter drar Nelly Moar by:Larm-publikumet inn i et univers av gutter, kjærlighet og lengselsfull forelskelse.

Publisert

Universitas har sett Ratthews, Tyr, Miriam Bryant, Nelly Moar, Shiner, Live Hanken og Swank Mami på årets by:Larm-festival. 

Hvem: Nelly Moar
Hvor: John Dee
Når: Fredag 22:00

Det begynner med et drømmende musikalsk landskap som brer seg ut i rommet. Så kommer Moar på scenen. Ikledd et hvitt, langt skjørt og store sølvhoops står hun som en gudinne omgitt av hvitt lys fra alle kanter. Keyboardet er også omgitt av et hvitt stoff som gir scenen et rent, himmelsk uttrykk.

Nelly Moar overrasker i hver låt. Sangene, som kommer som perler på en snor, er så varierte og spennende at oppmerksomheten min alltid er fanget. De tar meg tilbake til tidlig 2000-tallet, men de kan samtidig minne om musikken til Ariana Grande.

Musikken til Moar mykere og mer flytende. Tekstene handler om kjærlighet og ulike relasjoner til gutter, i kjent RnB-stil. I låta «In My Head» beskriver hun den naive, unge, lengtende og drømmende kjærligheten, mens låta «Pussyboy» handler om at hun er lei av gutter som ikke vokser opp, gjenkjennelig nok. 

Låtene har et delikat, litt tilbakeholdent og kult uttrykk, fylt av attitude. Det er lett å vibe med, både for de som vil danse og de som bare vil nikke lyttende til musikken.

På scenen er Nelly selvsikker med en stødig vokal hele veien gjennom. Hun bærer konserten helt uan- strengt. Det er aldri påtatt. Hun higer aldri etter publikums oppmerksomhet, men får den naturlig med sin jordnære, stødige og litt mystiske tilstedeværelse.

I de siste låtene girer Nelly opp til mer poppa musikk. Dette fungerer godt som en avslutning på konserten. Hun kler både det rolige, nedpå RnB-uttrykket og det mer kraftfulle, varierte og raske tempoet. Det er ingen tvil om at hun er en tiltrengt stjerne i den norske RnB-verdenen.

Med sin slay but calm-holdning tar engelen Nelly Moar oss med til den drømmende RnB-himmelen som vi gjerne kunne danset i enda lenger.

Powered by Labrador CMS