Byrådserklæringen er godt nytt for Oslos studenter

Det borgerlige byrådet er bra for oss studenter, skriver Oscar Christopher Husebye.

Publisert

Onsdag 25. oktober forlot Ap, MDG og SV byrådskontorene på rådhuset, og Høyre og Venstre tok over. Med seg har de den såkalte Hammersborgerklæringen, et dokument Universitas og flere har klødd i fingrene etter å se i flere uker. For i denne erklæringen finnes byrådets plattform, med de viktigste løftene for de neste fire årene i Oslo. For studentene er erklæringen veldig godt nytt.

Forrige gang en byrådsplattform ble lagt frem, var det stakkarslige tre kulepunkter som handlet om oss studenter direkte. I erklæringen mellom Høyre og Venstre er det et helt kapittel. Studentene og studentpolitikk er tydelig viktig for vårt nye byråd.

Høyre og Venstre lover å legge frem en helhetlig strategi for å videreutvikle Oslo som en attraktiv og internasjonal studentby. De skal legge til rette for flere studentboliger. De skal tilby salg av Hagegata 30 til SiO for å utvikle studentboliger. Støtte SiOs tilbud om psykisk helsehjelp til studenter. Åpne for at ubrukte kommunale eiendommer selges eller leies ut til studentskipnaden. Iverksette tiltak som gjør det attraktivt for studenter å melde flytting til Oslo.

Som leder av DKSF – Høyres Studenter i Oslo er dette musikk i mine ører. Oslo har potensial til å bli Norges og Europas beste studentby, men det krever et helhetlig og målrettet arbeid fra blant annet studiestedene, samskipnaden og politikerne. Byrådet vil arbeide for det.

Dette er punkter som på ulikt vis direkte påvirker studentene i Oslo og vår situasjon. I tillegg er det en rekke andre punkter på privatøkonomi, boligpolitikk og kollektiv som også vil være svært positive for studentene i resten av erklæringen.

Byrådet vil liberalisere leilighetsnormen kraftig. Det vil bety flere leiligheter som studenter og unge kan ha råd til. I tillegg ønsker byrådet å åpne for at kommunen selger eller leier ut eiendommer til SiO og dermed legge til rette for flere studentboliger. Det er allerede bestemt at kommunen skal selge en svær bygning på Tøyen til studentboliger.

Dette viser et taktskifte i ambisjonene for oss studenter. Ikke bare har vi fått et helt kapittel med studentpolitikk, vi har fått en politisk helhet som skal være styrende i byen vår fremover. Det er jeg som Høyre-student stolt av. Nå skal vi gjøre det vi kan for at politikken i erklæringen blir virkelighet. Det ser jeg veldig frem til i bystyret.

Powered by Labrador CMS