Chateau Neuf har donert, ikke profittert

I et debattinnlegg publisert den 14. mai, stiller Helene Aalborg seg kritisk til gjennomføringen av Eurovision-visningen på Chateau Neuf. Beslutningen om å holde arrangementet var ikke enkel.

Publisert Sist oppdatert

Det Norske Studentersamfund, DNS, ønsker å representere studentene. I år innebar det også å fortsette en tradisjon på huset: Å vise Eurovision på salen. Vi er et kulturhus som prøver å tilby noe for alle typer studenter i Oslo, inkludert de internasjonale studentene som ønsker å delta på slike arrangementer. 

Forrige helg hadde vi gleden av å gjeste 300 studenter, hvor brorparten av disse var internasjonale studenter. DNS tjente ingen penger på arrangementet, noe som er vanlig ved våre arrangementer. Når vi arrangerer Eurovision, er ikke profitt formålet.

I fjor høst organiserte vi Studentenes solidaritetskonsert for Gaza, drevet av et stort indre engasjement. Hele arrangementet ble gjennomført på frivillig basis, og alle inntektene på 157.605 kroner gikk uavkortet til Leger Uten Grensers arbeid i Gaza. Vi opprettholdt også den flerårige tradisjonen med å donere én krone fra hver solgte vare på Chateau Neuf til samme formål i april, hvor vi i år klarte å samle inn litt over 33.000 kr. At disse pengene skulle gå til Leger uten Grenser i Gaza, ble bestemt av medlemmene i organisasjonen.

De siste 50 årene har Chateau Neuf vært et hus fylt av mange debatter og ulike meninger, og styret setter stor pris på at denne tradisjonen fortsetter.

Under årets arrangement valgte vi, i samarbeid med Europeiske Studenter Oslo, å slå av skjermen under Israels bidrag. Dette var ikke ment som en bagatellisering av Israels deltakelse, men heller en markering av vår bekymring for situasjonen i Palestina. Idet skjermen ble slått av, fikk Studenter Uten Grenser ordet for å informere publikum om situasjonen i Gaza og hva vi som studenter kan gjøre for å bidra. Vi gjorde dette fordi vi mener det er viktig å gi plass til de som utgjør en forskjell.

Vi deler samme bekymring som Helen Aalborg og flere andre aktivister når det gjelder situasjonen. Likevel ønsker vi å møte studentene der de er, uten å bagatellisere betydningen av Israels deltakelse i Eurovision. 

Det Norske Studentersamfund skal være en arena med stor takhøyde for alle byens studenter og studentarrangører. Der all aktivitet og engasjement som beveger seg i studentmiljøet i Oslo fremmes. De siste 50 årene har Chateau Neuf vært et hus fylt av mange debatter og ulike meninger, og styret setter stor pris på at denne tradisjonen fortsetter.

Powered by Labrador CMS