"Noe så enkelt som en angreknapp kan spare deg fra å måtte jobbe fire timer om igjen, som jeg måtte på hjemmeeksamen i 2020," skriver Sandra S. Jacobsen.

Hvor er angreknappen?

"Man får følelsen av at programmet er for gammelt til å gi et godt resultat," skriver Sandra S. Jacobsen i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Det er på tide at noen tar på seg jobben med å oppdatere programmene som brukes på det geofaglige instituttet. Programmer som GISLINE og Topcon Pinnacle ser ut som om de er fra datamaskinens fødsel.

At programmene har pikslete ikoner og hundrevis av ulike vinduer som popper opp for hver nye funksjon du vil utføre, er skremmende og lite tiltrekkende. Man får følelsen av at programmet er for gammelt til å gi et godt resultat. Men det er ikke bare utseendet man kan irritere seg over. Det som virkelig er frustrerende, er når programmene nekter å utføre oppgaver eller usynlig henger seg opp.

Les også: "Alle studenter bør bli honours-studenter"

Mange ganger har jeg jobbet flere timer med diverse oppgaver i for eksempel Topcon Pinnacle hvor jeg til slutt ender opp med å måtte starte helt på nytt. Grunnen til det er ofte at jeg uheldigvis kommer borti en knapp og at jeg ikke kan angre den. For en angreknapp, det finnes ikke. Topcon Pinnacle er et av de eldre programmene som brukes på det geofaglige instituttet og versjonen som brukes er fra 2007. Det finnes nyere programmer som gjør den samme jobben, så hvorfor kan vi ikke bruke dem i stedet? Ved å bruke nyere programmer blir det mer brukervennlig og man vil spare mer tid. Noe så enkelt som en angreknapp kan spare deg fra å måtte jobbe fire timer om igjen, som jeg måtte på hjemmeeksamen i 2020.

Ved å bruke nyere programmer blir det mer brukervennlig og man vil spare mer tid

Det er ikke alltid programmene er det største problemet på det geofaglige instituttet. Noen ganger er det rett og slett lærerne som ikke følger med i utviklingen. Arcmap er et av de gamle programmene som foreleserne har blitt glade i, men nå har det kommet en ny versjon som gjør jobben bedre. Problemet er bare at lærerne ikke setter seg inn i det nye programmet. Alle studentene må derfor bruke den gamle versjonen dersom de ikke klarer å sette seg inn i den nye på egenhånd. Det er på tide at foreleserne våkner opp og lærer seg noe nytt.

Så kjære UiO, kan dere være så snille og gi mer støtte til det geofaglige instituttet slik at vi kan oppdatere de gamle programmene våre og spare tid? Og til dere som underviser på instituttet for geofag, kan dere lære dere de nyeste programvarene og lære det videre? Det hadde gjort studiehverdagen vår så mye lettere å slippe å bruke mye tid på feilmeldinger. Og til slutt vil jeg be dere som utvikler nye programvarer om å hjelpe oss geologer med å forbedre de gamle og skrøpelige programmene som så vidt klarer seg lenger. En enkel angreknapp er en god start!

Les også: "Å resonnere med verden"

Powered by Labrador CMS