Oppfordrer studentene til å stemme: UiO-rektor Svein Stølen.

Stem for å bestemme!

Ved å velge å bruke stemmeretten din, velger du å delta i demokratiet, skriver UiO-rektor Svein Stølen.

Publisert

Kjære studenter. Nå er det snart valg, og i år er et viktig valg for studenter. På bordet ligger det skyhøye leiepriser, boligmangel, prisstigning, studiestøtte – og ikke minst klimaendringene. Hvem er det som har de beste løsningene her? Stemmeseddelen er ikke bare et ark med kryss på. Det er en direkte mulighet til å påvirke, og valget dere gjør i år kan fort bli avgjørende.

Vi vet fra undersøkelser og tall at andelen unge som stemmer er lavere enn blant de eldre. Det er paradoksalt, for det er valgene vi tar i dag som former hvordan morgendagen ser ut. Derfor er det viktig at dere også har en fast hånd med på rattet.

Det er kun dere studenter som vet hvordan det er å være student, og det er dere som vet best hva studenter trenger. Studiehverdagen har mange elementer: Det er forelesninger, deltidsjobb og det sosiale livet rundt studiene gjennom foreninger og engasjement i samfunnsspørsmål.

På Universitetet i Oslo tar vi demokrati på høyeste alvor. Kunnskap er nøkkelen til en opp- lyst samfunnsdebatt. Vi skal forske, utdanne, formidle, men også invitere inn til en åpen dialog om demokratiets fremtredende og mørkere sider. 

Neste uke (uke 35) kommer flere av de politiske partiene til Frederikkeplassen på Blindern for å snakke med studenter og ansatte. Dit håper jeg så mange som mulig av UiO-studentene tar turen innom og forteller om deres erfaringer, refleksjoner og tanker om hvordan det er å være student.

På Frederikkeplassen står det også en forhåndsstemmebod der det er mulig å avgi stemme i kommune- og fylkestingsvalget helt frem til 8. september. Den muligheten håper jeg dere benytter dere av. Ved å velge å bruke stemmeretten din, velger du å delta i demokratiet.

Godt valg!

Powered by Labrador CMS