Stengt for utenforstående: Ordstyrer Andreas Borud ønsket at dørene skulle lukkes da mistillitsforslaget ble behandlet.

Mistillit bak lukkede dører

Markedsansvarlig ved Studentersamfundet måtte på søndagens generalforsamling gå av med umiddelbar virkning. Formannen er uenig, men taus. Det var ingen motkandidater da Martin Tveten ble valgt til ny formann ved Det norske Studentersamfund.

Publisert Sist oppdatert

– Mistillit med umiddelbar virkning ble vedtatt. Jeg er uenig i vedtaket, sier formann Silje Andersen, etter at generalforsamlingen på DNS har stemt for at Amir Reza må ga av som markedsansvarlig.

– Hvorfor er du uenig?

– Jeg sa fra talerstolen under debatten at jeg fortsatt har tillit til Amir. Men vedtaket er gjort, jeg er uenig og ønsker ikke å si noe utover det.

Presses ut

Amir Reza, nå forhenværende markedsansvarlig i Det norske Studentersamfund (DNS), mottok for litt over en uke siden et to sider langt mistillitsforslag fra kommunikasjonsavdelingen (KAK) ved DNS.

KAK har vært svært kritiske til samarbeidet med Reza, og de hevdet, blant annet, at han har opptrådt uprofesjonelt i møte med mange av de frivillige som jobber i KAK, og ved gjentatte anledninger opptrådt uhøflig på e-post.

Mistillitsforslaget ble behandlet bak lukkede dører, og Rezas avgang skjedde etter en skriftlig votering på generalforsamlingen til DNS. Dermed vet ingen hvor mange som stemte for eller imot forslaget.

Dørene ble låst

Før det ble stemt, foreslo kveldens ordstyrer Andreas Borud å behandle saken for lukkede dører. Da ingen argumenterte mot forslaget, måtte både presse og frammøtte uten stemmerett forlate salen mens saken ble debattert og avgjort.

– Hvorfor foreslo du at saken skulle behandles for lukkede dører?

– Fordi personsaker er sensitive og kan være belastende for den det gjelder. Så det var av hensyn til personen, men også for at debatten skulle foregå så forsvarlig som mulig.

– Hvorfor blir debatten mer forsvarlig med dørene lukket?

– Ved å lukke dørene markerer man alvoret i en personsak, og det kan bidra til å senke temperaturen under møtet. I tillegg vil flere føle seg komfortable med å ta til ordet, og det kan heve kvaliteten på debatten, sier Borud.

Amir Reza har ikke svart på Universitas’ henvendelser.

DNS står nå uten markedsansvarlig.

– Kjedelig uten motstand

Ny formann: Martin Tveten (til høyre) blir formann ved DNS det neste året. Jørn Kløvfjell Mjelva blir ny viseformann.

Ettersom det ikke var noen motkandidater ble Det norske studentersamfunds (DNS) nye lederteam valgt ved akklamasjon. Publikum klappet for at Martin Tveten skulle bli ny formann, Jørn Kløvfjell Mjelva viseformann og Tomas Midttun Tobiassen økonomiansvarlig.

Den nye formannen syntes det var litt kjedelig at det ikke var noen motkandidater.

– Det ville blitt mer levende og satt oss mer på prøve om det hadde vært ordentlig debatt i forkant av valget. Og så er det den demokratiske delen – det er et problem at det kun er én kandidat, sier Tveten.

– Hva er det viktigste dere skal gjøre med DNS det neste året?

– Utad vil vi få opp den jevne aktiviteten og rekruttere flere folk. Innad vil vi skape en litt mer gjennomsiktig organisasjonsstruktur.

Powered by Labrador CMS