det skjer

Lørdag 1. desember blir det sjøslag i NISS-kantinen, når Yngve Blokus med spesielle gjester inviterer til det månedlige Whiskybadet.

Publisert Sist oppdatert

#Hva: Whiskybadet

  • Når: Lørdag 1. desember
  • Hvor: Christian Krohgsgate 2

– Hva er nå dette Whiskybadet, Yngve?

– Det er en gjeng whiskyentusiaster som møtes en gang i måneden, hvor vi har en kombinasjon av prøvesmaking og foredrag. Det er som en helt vanlig vinsmaking, bare med whisky, og vi har en fast foreleser som heter Chris Mail og kommer fra Skottland.

– Hvem er Chris Mail?

– Han er en av Norges fremste whiskyeksperter, og har hatt stor suksess ute i verden hvor han reiser rundt og holder foredrag. Han er skotte, men har bodd i Stryn og snakker stryndialekt.

– Blir det Powerpoint-presentasjon?

– Det hender han har en Powerpoint-presentasjon, men for det meste sitter vi bare og drikker og smaker og forteller hverandre hvilke smaker vi liker best.

– Hvordan er whiskyinteressen i Norge?

– Den er helt opplagt stigende. Salgstallene på maltwhisky opplever en formidabel økning. Det har vært en eksplosiv utvikling.

– En «eksplosiv utvikling,» sier du? Høres da ut som et samfunnsproblem?

– Nei, vi drikker ikke nødvendigvis mer enn før, men noe annet enn før.

– Hva står på lørdagens program?

– På lørdag skal vi sjekke hvordan whisky fungerer sammen med pinnekjøtt, ribbe og lutefisk. Alle får servert disse rettene sammen med ulike typer whisky, så får de se om de syns det krasjer er eller ikke. I Norge er det ikke så vanlig å kombinere whisky med mat, men i utlandet er det veldig populært.

– Er det gratis?

– Det er absolutt ikke gratis, det koster 240 kroner, men da får man whisky, et foredrag og eventuelle andre ting som smaker.

– Ok, men blir dere fulle?

– Whiskybadet er ikke ment som en fest, men det er likevel mange som bruker det som et lite vorspiel. Det hele foregår i anstendige former, selv om det ikke er særlig vanskelig å bli full, dersom du går inn for det.

Powered by Labrador CMS