PC på eksamen

Publisert

«Gabrielle skulle gjerne ha levert en mer strukturert eksamensoppgave, men har dessverre ingen redigeringsmuligheter». Slik lyder teksten på en av plakatene vi har laget i forbindelse med vår kampanje for PC på eksamen. Det finnes flere grunner til at PC på eksamen er en god ide. Det kan ha positive konsekvenser både for økonomi og miljø, men det viktigste for Studentparlamentet ved UiO er at innføring av PC som eksamensverktøy vil komme studentene til gode.

«Over alt ellers i samfunnet bruker vi datamaskiner og skriveprogrammer for å strukturere, bygge opp og rette opp skrivefeil i arbeid med tekst»

De fleste studenter bruker i dag PC i mye større grad enn de benytter penn og papir. Å ta i bruk PC på eksamen er fullt mulig, og det er et verktøy som gir oss studenter en bedre mulighet til å strukturere og redigere oppgaven vår. Eksamen med penn og papir er en eksamensform hvor håndskrift og setningsoppbygning raskt kan påvirke sensuren i tillegg til det som egentlig er relevant – hva du kan i faget. Over alt ellers i samfunnet bruker vi datamaskiner og skriveprogrammer for å strukturere, bygge opp og rette opp skrivefeil i arbeid med tekst. Det er ingen grunn til at vi ikke kan bruke dette verktøyet på eksamen også.

Studentparlamentet anerkjenner at PC ikke alltid vil være et hensiktsmessig verktøy, for eksempel i fag som kjemi og matte, hvor penn og papir gir større frihet. Likevel bør det ikke være slik det er i dag, hvor penn og papir er normen, og PC kun er en mulighet for de med spesiell tilrettelegging eller hjemmeeksamen. Fra og med høsten 2012 innføres digital eksamen som norm for alle eksamener i grunnskolen og videregående opplæring i Norge, og universitetene kan ikke være dårligere.

Vi håper universitetsledelsen hører på oss i dag. Vi er 70 000 studenter ved de fire største universitetene i Norge som krever endringer. Vi krever en rettferdig vurdering, vi krever PC på eksamen. Du kan delta i oppropet på facebook eller twitter ved å søke opp studentparlamentet ved UiO. Er vi mange nok kan vi ikke overses.

Powered by Labrador CMS