Hva med mannehelsen?

Glem Mannsutvalget. Det vi trenger nå er en influensertrio som tar mannehelsen på alvor.

Publisert Sist oppdatert

Si din mening

Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

  • Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom. Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller.
  • Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende.
  • Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Fact: Click to add text

De siste ukene har kjendisene Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø vært ute i en sterk storm. De har nemlig dristet seg til å ta del i et skjønnhetsklinikkprosjekt.

Oppstandelsen mot influensertrioen har ikke latt vente på seg, og nå har de trukket seg fra prosjektet. En stor del av kritikken har vært rettet mot koblingen mellom kvinnehelse og «estetisk medisin», som blir sett på som diskriminerende. (Litt usikker på begrepet «kvinnehelse». Er det slik at man(n) har helse og så har vi kvinnehelse? Kan noen oppklare?)

Hm, kanskje de kvinnelige kritikerne har et poeng? Usikker, men det er ikke poenget: Min idé og kjepphest denne uken kan rette opp i den virkelige diskrimineringen her en gang for alle.

Det er nemlig også mye mannehelse som er tabu (selvmordsraten, prostatakreft og alkoholisme er ikke det jeg tenker på akkurat i denne omgang). Menn har også skjønnhet og vi trenger også våre klinikker.

Her kan det tilbys et bredt spekter av behandlinger. Høyt hårfeste, viker eller måne? Hårtransplantasjon! Ølmage eller man-boobs? Fettsuging! Hva med å fjerne nesehårsbusken med laserbehandling? Kan jeg by på en liten elektrolyse av de sjenerende rygghårene? Det er ingen grenser for hvilke undre en slik poliklinisk mannehelsestasjon kan utrette.

Ok, behandlingene er kanskje ikke er relevante for unge, mannlige studenter, men jeg er sikker på at en del av våre eldre lesere faller midt i målgruppen for klinikken.

Som UiO-student kan jeg skrive under på at det er en rimelig god gjeng med herreprofessorer ved Blindern som kunne hatt godt av en liten drop-in-time der, uten å nevne navn. Det handler tross alt om at man vil eldes som John Rawls sin teori om rettferdighet! Ikke som Platons kvinnesyn.

Og bare tenk på hva som kan gjøres der nede da, gutter! Her er det jo potensial til å forbedre mannehelsen lenge før aldringsprosessen setter inn. Lengde, bredde, retning, form – jeg er sikker på at det er mange som kan få sine usikkerheter «korrigert» i mannehelsens navn. Og ja, det er helt sikkert mulig med ikke-invaderende metoder.

Jeg synes det er på høy tid at noen kjendiser steller i stand en skjønnhetsklinikk for menn med fokus på den tabubelagte mannehelsen. I stedet for Nomi AS, kan Stian Blipp, Jan Thomas og Frank Løke gå sammen om «Men Active X Clinic – 13 in 1». Vi trenger også hjelp med å komme oss gjennom livet. Tross alt ligger det, for å sitere Pia Tjelta, «så mye positiv energi i å føle seg vel».

Powered by Labrador CMS