Norwatch samarbeider ikke med UiO

Publisert

Det er positivt at Universitetet i Oslo (UiO) er villig til å sette etikk og globalt ansvar på dagsorden, og at UiO heretter vil sikre at alle firmaene som deltar i arbeidslivsdagene tilfredsstiller etiske krav, slik det fremgår i rektor Ole Petter Ottersens innlegg i Universitas 11. november. Ottersen formulerer seg på en måte som kan gi inntrykk av at Norwatch har inngått et samarbeid med UiO om å varsle universitetet om eventuelle selskaper som opererer i en etisk gråsone. Det stemmer ikke.

Norwatch er en nyhetstjeneste som utgis av Framtiden i våre hender. Siden 1996 har Norwatch-redaksjonen fulgt norsk næringsliv i utviklingsland, norsk import- og eksportetikk og norsk investeringspolitikk. Av prinsipp mottar vi ikke støtte fra næringslivet. Alle nyhetsartikler og rapporter er fritt tilgjengelige. Vi har et nyhetsbrev som er gratis for alle interesserte, hvor vi sender ut meldinger om nye saker som legges ut på vårt nettsted. For å melde seg på dette nyhetsbrevet kan man enten registrere navn og e-postadresse på vårt nettsted eller kontakte redaksjonen direkte.

Karrieresenteret ved UiO skrev til oss 6. november. Det var en forespørsel om å abonnere på vår nyhetstjeneste via e-post. De er selvfølgelig satt opp på den listen. Vi har ikke mottatt noen forespørsel om å varsle UiO utover dette nyhetsbrevet som går ut til alle.

– Norwatch er en journalistisk graveredaksjon og ikke et etisk oppdragsbyrå.

Norwatch er en journalistisk graveredaksjon og ikke et etisk oppdragsbyrå. Vi ville derfor ha avvist et oppdrag om å varsle UiO spesifikt om mulige partnere i næringslivet som er etisk tvilsomme eller om selskaper som Unifor, Forvaltningsstiftelsen for fond og legater ved UiO, bør styre unna i sin investeringsportefølje.

Hvordan UiO bruker informasjonen de mottar fra Norwatch og eventuelt fra andre, er derfor helt og holdent opp til UiO. Og det er opp til UiO å vise i praksis at etikk og globalt ansvar følges opp i institusjonens samarbeidsrelasjoner med det private næringsliv, investeringspolitikk og innkjøpspraksis.

Powered by Labrador CMS