Universitas 7. november 2007

Hoderullingen er avlyst

Publisert Sist oppdatert

«Hoder vil rulle,» hevder Lars-Christian U. Talseth i siste nummer av Universitas. Talseth er bekymret. Han beskriver den faglige prioriteringsprosessen initiert av Universitetsstyret som lumsk og truende.

I første omgang kan det se ut til at er det de tverrfaglige studieprogrammenes fremtidige skjebne som bekymrer ham mest. Men journalisten lar seg ikke berolige av det ytterst sobre og presise tilsvaret han har fått fra studentene i programutvalget for Europeiske og amerikanske studier. Et svar der det med all mulig tydelighet framgår at store deler av faktagrunnlaget Talseth opererer med i sin første kommentar er preget av feil og misforståelser.

I sitt siste innspill fortsetter Talseth i samme stil og hevder blant annet at det er administrasjonen som vil avgjøre resultatet av de faglige prioriteringene. Dette tydeliggjør den konspiratoriske tonen i hans kommentar og innlegg, og vanskeliggjør muligheter for en åpen debatt.

La oss kaste et raskt blikk på realitetene.

Denne uka legger Det humanistiske fakultet ut sitt forslag til faglige prioriteringer for utdanningsvirksomheten. De som har fulgt med i det faglige prioriteringsarbeidet så langt, vet at områder som går på tvers av disipliner, institutter og fakulteter har en helt spesiell plass i det pågående arbeidet. De som har fulgt med, vet også at flere av de språkbaserte områdestudiene allerede er identifisert som forskningsmessige sterke miljøer i første del av prosessen.

De som leser høringsutkastet som legges fram denne uka, vil også se at fakultetet signaliserer interesse for en videre utbygging av samarbeidet med Det samfunnsvitenskaplige fakultet om områdestudier.

Talseths hoderulling er avlyst.

Powered by Labrador CMS