– Rai, Rai Justival!

Ledelsen i Justivalen fant inspirasjon fra gamle Absolute Music-album da de skulle velge artister. Derfor kan du se Vengaboys på Tullinløkka neste onsdag.

Publisert

JUSTIVALEN

  • Tullinløkka 19.-26. september.
  • Karpe Diem (lørdag 19.), Vengaboys (onsdag 23.) og DeLillos (lørdag 26.) spiller.
  • Tommy Sharif og Jan Fredrik Karlsen holder foredrag om suksess (fredag 25.)
  • Bjørn Tørum og Jånni Kristiansen holder stand-up (mandag 21.)
  • Festivalpass koster 600 kr (500 for medlemmer av juristforeningen).
  • Dagspass koster mellom 70 og 250 kr.

OK. Vi innrømmer det. Tittelen på denne saken er stjålet fra Justivalens hysteriske presseskriv. Vi greide bare ikke la det være. Men resten av saken er vår egen, altså.

– Det viktigste for oss er å sikre festen, sier Henrik Taubøll, sjef for Justivalen. Han er rask med å sammenligne gildet med en annen studentfestival.

– STUDiO handler mest om å treffe sære nisjer.

Holder eurodance i live

Taubøll er ansvarlig for at et 800 kvadratmeter stort oppvarmet telt skal fylle parkeringsplassen på Tullinløkka for å huse listepopstørrelser og ymse kjendiser som Karpe Diem, Petter Pilgaard og nittitallsfarsotten Vengaboys. Sistnevnte var ifølge Taubøll et gjennomtenkt valg.

– Handelshøyskolen i Bergen hadde Dr. Alban på plakaten under sin studentfestival i 2006, og det tok av! Vi trengte noe lignende, noe fra sent nittitall som vi visste ville skape morsom stemning. Dermed fant vi frem de gamle Absolute Music-albumene våre og hørte gjennom alle sammen, forteller Taubøll.

Veien derfra til eurodance-prosjektet var kort, og etter en telefonsamtale til Nederland var avtalen i boks.

– Før har vi prøvd å satse på mindre artister. Da kom det ingen, maksimum 30 stykker. Folk drar på byen for å høre partymusikk, det er derfor vi valgt å booke som vi har gjort, sier festivalsjefen.

Et formidabelt fagprogram med prosedyrekonkurranse og foredrag er allerede avviklet. Blant de mer fagrelaterte begivenhetene som fortsatt gjenstår, finner vi det tradisjonsrike lovsamlingskastet, samt jusstudineauksjonen. Petter Pilgaard er årets auksjonarius.

Frister HF-huer med kebabstand

Selv om artistvalget er kommers, avfeier Taubøll at arrangørene har baktanker om profitt.

– Målsettingen er å gå i null, og for å nå det målet er vi avhengige av å trekke folk utenfra, presiserer han.

Justivalledelsen har imidlertid troen på at de har klart å skape en profil som vil være attraktiv for alt fra HF-travere til BI-studenter og folk som ikke studerer overhodet.

– Bislett Kebab skal til og med ha stand. Det blir så digg det, jeg skal spise meg halvt ihjel, sier en sulten justivalsjef.

Powered by Labrador CMS