Fjasete pute-tv

Men vil dere bli min nye venn?

Publisert Sist oppdatert

Hva: Kjendisprogram

Hvem: Martha og Fetisha

Hvor: VGTV

VGTV har kommet med et nytt kjendisprogram – igjen. En slags blanding av talk show, reality, og bare ren chit-chat og fjas. Komiker Martha Leivestad og influenser Fetisha Williams, eks-bestevennen til Sophie Elise, serverer seerne ukentlige episoder av studioprogrammet Martha og Fetisha. Jeg har lenge hatt et crush på Martha, og ydmykt drømt om å få henge, tulle og skrattle med henne. Forventningene var derfor store før jeg satte meg ned foran tv-skjermen. Store forventninger om at dette kunne bli den nye guilty pleasure-programmet som kollektivet kan se på sammen en sliten søndag. Men til min store skuffelse levde ikke damene opp til forventningene.

Latterkulen uteble. Mens Fetisha og Martha serverte halvveis fjasete pute-TV på storskjermen, var det særlig fristende å finne fram mobiltelefonen i lomma. Duoen er samlet i studio, og snakker løst og fast om det som kan virke som rent tilfeldige og lite gjennomtenkte temaer. Konseptet er greit, men det funker ikke i praksis. Duoen har også laget flere spin-off-serier, som serverer seriens bunn- og høydepunkt. Noen av innslagene virker malplassert, som når Fetisha og Martha inviterer kjendisvenner til løgndetektor-vors. Hvorfor skal vi bry oss om Marlene Stavrum respekterer Galvan Mehidi og Gauteshow-Gaute? Kanskje noen gjør det, men jeg fikk en voksende trang etter rask og deilig dopamin fra 30-sekunders klipp på telefonen – for Martha og Fetisha serverte meg ikke det jeg var på utkikk etter. 

Det er ikke særlig interessant å se dem bable i et studio, da kan de vel heller lage en podcast?

Men jeg vil ikke være altfor streng. Det er flere ganger jeg trekker på smilebåndet, og til og meg koser meg litt. Men serien trenger mer av Fetisha og Martha som gjør ting sammen. Det er ikke særlig interessant å se dem bable i et studio, da kan de vel heller lage en podcast? Jeg vet ikke helt hvorfor VGTV tenker at dette er et spesielt spennende format å se disse damene i - damer mye potensial, tross alt. For det er ingenting som blir sagt eller gjort i studioet, som gjør at jeg får lyst til å se mer.

Men seriens høydepunkt var da Fetisha overrasket Martha, hjemme hos henne, med å gi henne to katter i gave. Da fikk seeren et innblikk i vennskapet deres, og man fikk se nye, ydmyke sider ved damene. Hvorfor lager ikke VG en egen serie à la Bloggerne med disse damene? Prime Video har Girls of Oslo med Norges kanskje mest uinteressante influensere. Jeg vil se en lignende serie med Martha og Fetisha, der seeren kan følge livene deres, og se hva slags sprell som foregår i deres vanlige liv, fra dag til dag. For det blir dessverre en unaturlig setting å se dem i studio sammen, det virker påtvunget. Det er ikke så gøy å se Martha vokse tåen sin på TV, bare for å fylle tiden. 

Men jeg må innrømme; Fetisha og Martha ER to morsomme damer. Martha sin latter er smittsom, og Fetisha sin gode energi er uvurderlig. Programmet deres er ikke særlig imponerende, men jeg vil veldig gjerne ta en pils med dem. Denne serien er også et bevis på at Fetisha fortsetter å holde seg relevant etter at hun og eksbestevennen Sophie Elise sluttet NRK-samarbeidet i fjor – nesten like fort som det startet. 

Burde du se på VGTVs splitter nye program? Nja. Garbage in, garbage out. Men noen ganger er det greit å konsumere litt søppel også. Spesielt på søndager.

Powered by Labrador CMS