Sørenga: Sommeren er ikke helt over, og Oslo har mange flotte badeplasser der du kan kjøle deg ned etter en dag på lesesalen.
Sørenga: Sommeren er ikke helt over, og Oslo har mange flotte badeplasser der du kan kjøle deg ned etter en dag på lesesalen.

Universitas' store Osloguide

Er du en basic bitch, en typisk HF-student eller en kaks. Vi gir deg en Osloguide basert på din helt unike personlighet!

Publisert

Alle skal med

Studentlivet er best når hele faddergruppa, inkludert 18- og 19-åringene kan være med. Disse utestedene kommer alle over 18 inn på!

  • Luna park
  • Ocean bar
  • Chateau Neuf
  • Samfunnet Bislett
  • KJ10
  • Rett inn bar
  • U1 (UiO)
  • Uglebo (UiO)
  • RF-kjelleren (UiO)
  • Kjellern (UiO)

Er du ny i Oslo, kan det være vanskelig å navigere jungelen av utesteder og aktiviteter. Vi har gjort det enkelt for deg - her kan du finne tipsene som passer akkurat den typen student du er! Studenttilværelsen er tida for å finne din type folk og leve ut din egen klisjé - måtte det være ullgenserkledd med Klassekampen under armen, champagnesprutende BI-student på Fadderullan eller en helt vanlig, basic bitch. Dyrk det, kjære student! Vær din egen klisjé.

Basic bitches

Uteliv: Old Irish pub er et sted som ikke skal undervurderes! Ta med en god gjeng og dans kvelden lang til popens store bangere. Du kommer uansett til å ende opp på Café Sara sammen med resten av gjengen på sosiologi. Jæger er bra for en sving, og vil du litt ut av komfortsonen kan du prøve deg på mild, basic-vennlig techno på Blå. Ellers er det aldri galt med en real karaokekveld på en av Syngs mange karaokebarer i byen. Pop, R&B og hiphop - den kommersielle varianten - finner du på Gamla. Et steinkast unna kan du slå deg løs på dansegulvet til Youngs eller Storgata 26.

Studentforeninger: Din lokale linjeforening, sosialforening eller studentpub er nok your best bet. Her får du sjansen til å fezte med folk som ligner deg! Oslostudentenes idrettslag (OSI) byr på lag i de fleste vanlige lagsporter, så du kan bevare sommerkroppen til neste år!

Basic: Vi er alle litt basic, og det er lov! Her er tipsene for deg som ikke har behov for å skille deg helt ut.
Basic: Vi er alle litt basic, og det er lov! Her er tipsene for deg som ikke har behov for å skille deg helt ut.

Aktiviteter: Sørenga og Tjuvholmen er badestedene som samler hele Oslo by. Gidder du å sette deg på en buss, kommer du deg vekk fra bystøyen på Huk og Paradisbukta. Piknik i parken slår aldri feil. På toppen av Ola Narr får du den perfekte Oslo-utsikten til din Instagram-feed.

Spisesteder: Oslo har flere kaféer med nydelige bakgårder. Godt brød i Thereses gate eller Thorvald Meyers gate, eller Handwerk Botaniske midt i botanisk hage gir deg kaffe og boller i vakre omgivelser. Taylormade byr på lekre donuts og Insta-vennlige vegger.

Den blakke

Uteliv: På brune buler som Bydelskroa på Tøyen, Sandaker Cafe og Rett Inn Bar får du duggfriske halvlitere til under 70 kroner. Los Tacos er overraskende nok et av de beste stedene for en lommebok som synger på siste vers. 49 kroner frem til klokken 21:00 bør alle studenter kaste seg på! Ellers har studentenes storstue Chateau Neuf også studentpris på 63! Om du skulle være enda blakkere enn det, er jo øl strengt tatt billigst på butikken, da…

Studentforeninger: De aller fleste studentforeninger bruker en del av budsjettet på møtemat, så er du aktiv i mange nok, kan du spise deg mett på foreningspizza opptil flere dager i uka – helt gratis. Vil du ha gode rabatter gir frivillig i studentkjellerne (U1, Uglebo, Realistkjellern, Kjellern) deg gratis kaffe. Tappetårnet, radiovert i Radio Nova eller en av de andre Neuf-foreningene gir deg enda billigere øl på Chateau Neuf (58 kroner!). Om det er tørsten du vil slukke for en billig penge, kan du bli med i Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug, bryggeforeningen på Chateau Neuf og brygge ølet ditt selv.

Aktiviteter: Alt koster penger. Neida, joda. Ta deg en tur i skogen og plukk noen blåbær til frokosten. Både Sognsvann og Skådalen er kun noen T-banestopp unnå. Derfra kan du vandre inn i skogen og glemme storbyens mange pengefeller. Du kan også hoppe i havet etter en sykkeltur til Huk.

Blakk: Lånekassen kommer og lånekassen går... rett ut av kontoen! Heldigvis er ikke hele byen like dyr.
Blakk: Lånekassen kommer og lånekassen går... rett ut av kontoen! Heldigvis er ikke hele byen like dyr.

Spisesteder: Gressplenen utenfor studiestedet ditt, der kan du ta med deg matpakka di når som helst. Fysikkbakken, Universitetsplassen, Kubaparken og Akerselva er gode steder å starte. Om du skulle ha råd til å unne deg kjøpelunsj, har også Danas under T-banestoppet Forskningsparken ved øvre Blindern ganske snille priser. Men ikke gå i SiO-kantina, den er nok for dyr for deg… Kutt i Frederikke-bygget gir deg overskuddsmat til en billig penge!

Den kreative sjelen

Uteliv: En klar vinner blir selvsagt baren med det passende navnet Art. Hvis du vil utvide vinrepertoaret anbefales Lasarett vinbar på Torshov eller Ellers er AHOs egen studentpub et godt sted for alle kreative sjeler. For technoen du bare må ha for å føle at du står helt på utsiden av et kapitalistisk storsamfunn drar du på Hærverk sammen med resten av Khio-gjengen. Men aller helst raver du gjennom natten i Oslo-marka. Når du vil ned på jorda igjen lander du trygt på Angst bar i Strøget - eller gjør du det?

Foto: Hanne Jones Solfjeld
Foto: Hanne Jones Solfjeld
Foto: Hanne Jones Solfjeld
Foto: Hanne Jones Solfjeld
Foto: Hanne Jones Solfjeld

Studentforeninger: Har du en kunstskribent inni deg er tidsskriftet Paragone perfekt. Er du musikalsk finnes det et utall studentkor, ofte knyttet til et lærested eller et linjeprogram. Men vi vet alle at du egentlig er for kul for en linjeforening, så kom deg tilbake til verkstedene på skolen!

Aktiviteter: Paint’n’sip en regnværsdag! For å vinne nachet skaffer du deg en tatoveringsmaskin og markerer vennene dine for livet. Er du virkelig artsy holder en gammel synål og blekk i massevis. Ellers finner du deg noen som driver et studio på et loft og henger der i lange nattetimer.

Kreativ: Vi vet, du er spesiell. Her er utestedene, aktivitetene og foreningene for alle som er like spesielle som deg.
Kreativ: Vi vet, du er spesiell. Her er utestedene, aktivitetene og foreningene for alle som er like spesielle som deg.

Spisesteder: Ethvert kjøttfritt sted burde passe for deg. King falafel er på både Youngstorget og i Brugata. Libanesiske Feniqia helt innerst på Sørenga treffer ditt globale hjerte. Skaal matbar på Olaf Ryes plass bør også testes!

Kaksestudenten

Uteliv: Brød og sirkus er stedet for deg som kommer rett fra Nordstrand, Asker eller Bærum. Lavvo og Nox er også sikre steder hvor du vil finne likesinnede med poloskjorte og raske briller. På Jæger og Heidis kan du ta med gutta. Prindsens hage gir deg din foretrukne dyre øl til 110 kroner. Vi vet dessuten godt at også dere har begynt å like naturvin. Da kan du teste Rouleur eller Merkur på St. Hanshaugen. Bar Brutus er for den mer hippe kaksen. Og på Justisen er alt lov - på godt og vondt! Skaugum slår aldri feil.

Studentforeninger: BI har sitt eget idrettslag, BI Athletics. Studentforeningen BISO reklamerer med «karrierefortrinn, sosialt nettverk og en følelse av trygghet», og skal gjøre veien til millionlønna litt enklere. Prisen på medlemskapet finner du først ved å laste ned appen, men hva enn den måtte være burde ikke det være et problem for deg som har faffa i ryggen.

Aktiviteter: Inviter med gjengen på dyr importvin fra Frankrike eller ta en tur til Middagsbukta med familiebåten. For litt egentid kan du forberede deg på fremtiden som aksjespekulant på Tjuvholmen med det virtuelle aksjespillet Fantasyfond.

Kaks: Genseren over skuldrene, champagnekorken sitter løst. Vi gjør overgangen fra russebuss til fadderullan litt enklere.
Kaks: Genseren over skuldrene, champagnekorken sitter løst. Vi gjør overgangen fra russebuss til fadderullan litt enklere.

Spisesteder: Villa Paradiso og Alex sushi på Solli er midt i smørøyet av der du helst beveger deg. Champagneria og Brasserie Blanche gir deg den gode classy følelsen etter en trashy natt på Heidis.

HF-gutter av alle kjønn

Uteliv: Café Nero på Bislett og Makulator i sentrum er typiske steder hvor man leser bøker OG drikker øl – samtidig. Her kan du se lærd ut mens du mener ting om Foucault over en IPA. Må prøves av alle litteraturinteresserte. For jazznerder er det Herr Nilsen og Orlandos som gjelder. Er du konge i sjakk kan du vise dine ferdigheter på The good knight like ved Sentrum Scene.

Studentforeninger: I Strikk og drikk får du sikret deg den obligatoriske strikkegenseren. I tidsskriftet ved ditt linjefag får du anledning til å fortelle verden om din overlegne smak og dype forståelse for kunst, filosofi eller hva det måtte være. Cinema Neuf er også en mulighet om film er din store greie. Dungeons and Dragons studenter Oslo møtes på Chateau Neuf og har plass til alle byens nørds. Coffeeread gir deg alt du vil ha: kaffe og mansplaining av hvem som egentlig er monsteret i Frankenstein.

Aktiviteter: Oslo er ikke København eller Paris, men noen bruktbutikker har vi! Prisløs, Uff og Robot er å anbefale.

Spisesteder: Rar etnisk fusion-mat, som den baskiske restauranten Txotx. Alt som får deg til å se ut som et ekte kulturmenneske - Lorry og Engebret kafé (som var favorittstedet til selveste Ibsen!)

Straight outta bibelskole

Uteliv: Pust kaffebar er jo ikke en bar - så ingen alkohol! Er du en av de mange drikkende kristne kan du ta turen til Herr Nilsen kjører innimellom konseptet Salmer på pøbb. På Café Sara finner du kristne fra Norges kristelige studentforbund etter gudstjeneste på søndager, og på baren Café Marienlyst er det stadig vekk studenter fra teologisk fakultet (her er det også billig øl!)

Rett fra bibelskole: Jesus spør om du er tøff nok til å vise hvem du hører til. Følg våre tips, og det blir lett som en plett!
Rett fra bibelskole: Jesus spør om du er tøff nok til å vise hvem du hører til. Følg våre tips, og det blir lett som en plett!

Studentforeninger: Akademisk korforening synger ofte oratoriske verk. Ellers har du Ungdomskoret i Oslo Domkirke. Trygge steder for prat om tro og tvil er selvsagt Norsk kristelige studentlag (Laget), Norges kristelige studentforbund (Forbundet) og Kristen idrettskontakt (KRIK).

Foto: Hanne Jones Solfjeld
Foto: Hanne Jones Solfjeld
Foto: Hanne Jones Solfjeld

Aktiviteter: Dåp på Sørenga, tidebønn på Frederikkes, korstog gjennom Blindern? Her er mulighetene mange. Du kan også ta turen innom din lokale studentprest. For å slukke bibelskole-abstinensene må du selvsagt sjekke ut sandvolleyballbanene på Voldsløkka, Kringsjå eller ved Norges idrettshøyskole på Sognsvann. Frisbeegolf er også en finfin mulighet for å vise frem din beste gladkristne side. Går du på den kristne bokhandelen Bok&Media finner du alt du trenger til neste bibelgruppe!

Spisesteder: En gudstjeneste i Oslos mange kirker gir deg både nattverd og kirkekaffe. Helt gratis! Filadelfiakirken i Oslo har også sin egen kafé, som passer for alle pinsevenner. For å vise nestekjærlighet kan du engasjere deg i Changemaker eller Lightup.

Powered by Labrador CMS