Nominér til studentenes fredspris!

Publisert

I 2013 vant Majid Tavakoli Studentenes Fredspris, en fredspris som deles ut på vegne av alle norske studenter hvert annet år under Isfit-festivalen i Trondheim. Da Tavakoli vant prisen, kunne han ikke komme til Trondheim fordi han satt i fengsel i hjemlandet Iran. 

I 2009 ble han fengslet for å ha kritisert det iranske regimet i en tale. Han måtte sitte inne i ni år. Den tomme stolen under seremonien skapte en tung stemning i salen. De siste elleve årene har Majid vært fengslet flere ganger, og nå sitter han i det beryktede Evin-fengselet i Teheran. Majid har vært en tydelig stemme mot Irans regime og har kjempet for studentrettigheter, men også for fred, menneskerettigheter og demokrati, selv fra fengselet. Majid har nå på ny blitt dømt til fem års fengsel. Kun for å protestere. Kun for å bruke ytringsfriheten sin. Kun for å tenke, som han selv sier. 

Studentene er de første som tar til gatene og tør å stå opp mot urett

Det er viktigere enn noensinne å anerkjenne studenters stemme. Studenter er de første som tar til gatene og tør å stå opp mot urett. Studentenes Fredspris deles ut til en student eller organisasjon som gjør akkurat dette. Vinnerne av prisen gis en plattform, økonomisk støtte og ressurser til å fortsette arbeidet sitt. Tidligere vinnere følges også opp så lenge de ønsker og det er hvert år flere prosjekter med tidligere vinnere. Om et år skal en ny vinner hedres i Trondheim, og vi skal vise dem at vi hører på. Vi vil kjempe sammen med dem. For at vi skal kunne gjøre dette, trenger vi nominasjoner. 

Nominasjonene til Studentenes Fredspris er nå åpne. En ny vinner som kjemper for menneskerettigheter, fred og demokrati på en ikkevoldelig måte skal hedres. Fordi kampen de kjemper hver dag må ikke overses og ikke glemmes. Bruk muligheten og nominér organisasjoner og enkeltpersoner som du mener at kjemper en kamp som må løftes fram i samfunnsdebatten.

Powered by Labrador CMS