Gi oss en panteordning, UiO!

Universitetsledelsen har ansvaret for å etablere en panteordning, og det bør de gjøre så fort som mulig.

Publisert

På hvert fakultet ved UiO har vi kildesortering for papp, plast og matavfall. Men en helt åpenbar ting mangler, nemlig en panteordning. Vi har vært i dialog med eiendomsavdelingen ved det Juridiske fakultet, men de har ikke lyktes med å få til en løsning enda.

Vi har fått opplyst at det ikke finnes noen sentral løsning eller strategi for å håndtere pant på universitetet. Det leder til at det samler seg mye pant rundt søppelkassene, som det av og til kommer folk utenfra for å samle. Men man ser fortsatt mye pant stående rundt, og noe av det havner i søpla.

UiO har tydelig frontet at de skal være et ledende universitet når det kommer til bærekraft. Det er åpenbart at UiO bør legge til rette for panting av flasker på universitetet, særlig når Norge har et av verdens beste pantesystemer. Vi vet at studentene kommer til å bruke en panteordning dersom det etableres.

Hvis UiO skal være et ledende universitet på bærekraft, så kan de ikke fortsette å la pant være et problem. Universitetsledelsen har ansvaret for å etablere en panteordning, og det bør de gjøre så fort som mulig!

Powered by Labrador CMS