Dekan:

Bruken, den går rundt og rundt: SV-dekan Anne Julie Semb gir Julianne Grovehagen fra Grønn liste tommel opp for kravet om mer gjenbruk av universitetsmøbler, når et av fakultetsbyggene pusses opp.

SV-fakultetet er hjertens enige med Grovehagen

«Vi ønsker å gjenbruke oppbevaringsløsninger som finnes i store kvanta og som dekker de ansattes behov på en god måte», skriver Anne Julie Semb, dekan ved SV-fakultetet ved UiO, i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Julianne Sørflaten Grovehagen fra Grønn liste ved UiO slår et slag for gjenbruk av kontormøbler i sitt innlegg i [Universitas 23. mars](aa). Vi ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet er hjertens enige.

Som Grovehagen skriver, skal nesten hele B-blokka i Eilert Sundts hus nå tømmes i forbindelse med rehabilitering og oppussing. Det betyr ikke at vi kaster alle kontormøbler og alt inventar. Oppussingsprosjektet har kartlagt alle eksisterende møbler i bygningen med tanke på ulike gjenbruksløsninger. Fakultetets midlertidige kontorlokaler på Ullevål stadion og i Nydalen møbleres utelukkende med møbler som er i bruk i dag.

Vi er helt enige med Grovehagen: Gjenbruk er bra!

Venstrealliansen er kritiske til lønnsstrukturen i SiO: «Vi krever at SiO senker direktørlønna!»

En del originale møbler og andre eldre møbler som er en del av Eilert Sundts hus' sjel, oppgraderes for å kunne brukes etter oppussingen, gjerne på nye måter. Dette skaper kontraster og variasjon, samtidig som historien beholdes. Arbeidsstoler og andre typer stoler utbedres med bl.a nye tekstiler der det er behov. Slik får stoler som er i teknisk god stand, forlenget levetid.

Denne løsningen gjør at vi kan dekke store deler av behovet for stoler i arbeidsrom, mindre møterom og multirom med gjenbruk. Også eksisterende arbeidsbord som er i god stand og dekker tekniske behov, planlegges gjenbrukt, enten i form av direkte gjenbruk eller ved gjenbruk av understell med ny bordplate. Vi ønsker å gjenbruke oppbevaringsløsninger som finnes i store kvanta og som dekker de ansattes behov på en god måte. Også møbler som har utspilt sin rolle, vil bli vurdert gjenbrukt, for eksempel i form av materialgjenvinning.

Lederkandidat i NSO om rusreformen: «Studentene trenger en ruspolitikk»

Vi er helt enige med Grovehagen: Gjenbruk er bra!

Powered by Labrador CMS