UiO, slutt med sløsinga! Kontormøbler kan gjenbrukes!

«UiO burde være et universitet som skal lede veien inn i det grønne skiftet», skriver Julianne Sørflaten Grovehagen, leder i Grønn liste, i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

For en tid tilbake ble det kunngjort at 3.—12. etasje i Eilert Sundts hus på Blindern skulle tømmes for oppussingsarbeid. Det vil si at en haug med kontormøbler og inventar ville bli kastet.

Det er gjort meg kjent at UiO-administrasjonen har blitt kontaktet angående dette, hvor det har blitt etterspurt om muligheten til at noen av møblene kunne gis bort til studentene. Men tolkning av dagens lovverk tillater ikke Eiendomsavdelingen ved UiO å gi bort møbler og inventar til verken studenter eller ansatte, til tross for at det er et overordnet bærekraftsmål for Universitetet i Oslo å gjenbruke.

Det verdt å bruke pengene på gjenbruk slik at klimaet og miljøet ikke må ta regninga

Les også: «En tapt generasjon radikalisert av Harry Potter»

På UiOs nettsider kan man lese følgende om bærekraftsmålene: «Gjenbruk er et viktig fokusområde for UiO, og et viktig ledd i arbeidet med sirkulærøkonomi. Eiendomsavdelingen gjør hele tiden vurderinger av materialer som kan gjenbrukes i ulike byggeprosjekter. I tillegg har vi ordninger som skal gjøre det mulig å gjenbruke utstyr, møbler og annet inventar.»

Ressurssløsinga bryter også med klima- og miljøstrategien for UiOs eiendomsvirksomhet, jf. strategi-punkt 4: avfallsreduksjon og økt sortering, der målet for 2020 oppgis å være 92 prosent sorteringsgrad i bygningsprosjekter og å legge til rette for gjenbruk på campus.

Les også: «Nyansene i Harry Potter er flere enn du kan se, Nordseth!»

Dette er sløsing! UiO burde være et universitet som skal lede veien inn i det grønne skiftet. Det burde selvsagt ikke koste mer å gjenbruke enn å kaste. Men selv om det koster mer, så er det verdt å bruke pengene på gjenbruk slik at klimaet og miljøet ikke må ta regninga!

Powered by Labrador CMS