Gull i saks, stein og papir.
USA: Den 20 år gamle studenten Ana Martinez fra Oakland vant i forrige uke VM-gull i spillet stein, saks og papir, skriver Associated press. Jenta fikk heder og ære og 1000 dollar i premie for seieren over de 120 øvrige deltakerne. Konkurransen som ble avholdt i nærheten av San Francisco, var sponset av World Rock Scissors Paper Society. – Deltakerne er lette å lese. Ser du en spent muskel går de for stein. Er de avslappet, blir det papir, fortalte en av tilskuerne.
Fanget i krigssone
Irak: En thailandsk jusstudent som studerer i Bagdad kommer seg ikke ut av krigssonen, og benytter den uheldige situasjonen til å sende øyenvitne-rapporter til The nation newspaper i hjemlandet. Wanich Amnuayporns hybel ligger bare 500 meter fra Saddam Husseins palass, som ble truffet av en missil natt til lørdag. – Jeg har ikke ord til å beskrive skadene der. Palasset ble fullstendig knust, og ingenting er igjen av den tidligere storheten, fortalte studenten til BBC News.
Falske vitnemål florerer
Sverige: Det svenske høgskoleverket har oppdaget nær 20 sider på Internett der falske eksamensbeviser fra svenske læresteder selges, skriver Svenska Dagbladet. Ulf Öhlund, som er sjef for Høgskoleverkets utredningsavdeling, sier at mange er ekstremt troverdige. En av sidene, www.fakedegree.com, påstår at svenske diplom utgjør elleve prosent av bestillingene, mot 40 for amerikanske universiteter. Engelske myndigheter har nettopp stevnet eierne av nettsiden inn for retten.
Skulle brukt Omo Color
New Zealand: En kvinnelig student ved Northland\'s Kaitaia College på New Zealand har blitt truet med utvisning etter at skoleuniformen hennes var blitt bleket til gal grånyanse, skriver New Zealand Herald. Nå ligger hennes skjebne i hendene på elevdommerne ved skolens domstol. Straffen er den samme som blir ilagt studenter som blir tatt i besittelse av alkohol og narkotika.
SMS-rekrutterer
Tromsø: Både universitetetene i Oslo og Bergen har i disse dager kinoreklamer på lerretet. I Tromsø går høgskolen mer utradisjonelle veier for å rekruttere nye studenter. Mandag ble det sendt ut 12 000 tekstmeldinger og mangfoldige e-poster med informasjon om institusjonen til ungdom i alderen 18 til 25 år, skriver nrk.no. I meldingen oppgis det et telefonnummer som man kan ringe hvis man vil vite mer. De som ringer inn, kommer til skolens opptakskontor der det sitter studenter som svarer på telefoner.