Undervisningskvalitet og økonomiske prioriteringer ved HF

Publisert

I begge tilfeller hevder administrasjonen at årsaken til problemene er budsjettbalansen.

De siste ukene har HF-fakultetet fått dårlig presse delvis for at en vil nedlegge italiensk, delvis fordi eksamensvurderinga etter kvalitetsreformen ikke har samme kvalitet som før (Universitas 2007/10). I begge tilfeller hevder administrasjonen at årsaken til problemene er budsjettbalansen. Jeg kunne ha lyst til å spørre ledelsen ved HF-fakultet hvor mye i kroner og øre det vil koste å rett opp problemene på disse to feltene

I siste dekan-valgkamp hevdet den tapende kandidaten at antallet administrative årsverk ved hele HF hadde gått opp fra 100 til 170 i forbindelse med kvalitetsreformen. En veritabel byråkrat-eksplosjon. Hvor mye representerte denne økinga i kroner og øre?

Rektor Ellingsrud skrev i siste nummer av Uniforum (Uniforum 2007/4) at UiO må sikte mot å bli et «eliteuniversitet» slik at framtidige studenter slipper å reise til utlandet for å skaffe seg en utdannelse de kan konkurrere med i det globale samfunnet. Hva mener ledelsen ved HF-fakultet bør prioriteres økonomisk i arbeidet for det overordnede målet som er å styrke kvaliteten ved HF? Her har HF-ledelsen et prioriteringsproblem som de neppe kan skyve foran seg stort lenger.

Powered by Labrador CMS