SALIG KAOS: Som en person en gang sa: Bare dumme mennesker rydder. Geniene behersker kaos.

Hvor kan du drikke deg dritings mens du tar eksamens første skippertak?

Semesteret går mot veis ende, kollokviegruppene er kanskje splittet etter varierende engasjement og bunken med ulest pensum minskes urovekkende sakte. Skippertakets sesong er i gang og for noen trengs litt styrkende eliksir for å ikke gå dukken. Vi foreslår ti steder til deg som vil sitte alene i skippertaksstormen med en øl i neven.

Publisert Sist oppdatert

Café Stamboul

Midt på Torshovstripa, blant de feteste utestedene for byenes hipstere, finner du Cafe Stamboul. Stedet er lite og intimt, og har et mørk interiør. Perfekt for å skjule tårene idet du innser hvor mye du må lese for å kanskje stå til eksamen. Stedet serverer også mat til klokka 22, så man kan mate hjernemaskinen hele dagen for å nå fullt potensial.

Hvor: Vogts gate 45

Pris halvliter: 92 kr

Åpningstider: Mandag til lørdag: 13-01, søndag 12-00

Fordel: Få folk på dagtid og stikkontakter.

Tamara Cafe

Øverst på løkka finner man en nedtagget og litt slitt perle. Stemningen er rolig og pilsen er god. Og interiøret er så stereotypisk løkka som du får det, men lagt opp på en måte så man blender inn i alle tingene som henger på veggene. Når eksamen blir for kjedelig, kan du også kaste deg over flere av brettspillene, eller slå av en prat med nabomannen.

Hvor: Toftes gate 50

Pris halvliter: 99 kr

Åpningstider: Mandag til torsdag: 16-01, fredag og lørdag 14-03, søndag 16-01

Fordel: Sjakkspilling, tre for to på pils på ettermiddagen og en utrolig god atmosfære.

BÅNNSKI: På Café Stamboul kan du hver dag fra klokka 13 kose deg med øl og pensum i det trivelige lokalet.

The Fly Fisher

Stedet ligger litt gjemt på Bislett, men er til fordel veldig koselig. Her finner man flere faste travere, men det er også hyggelig som en fremmed. Bordene og sitteplassene er veldig behagelige, og ølen er god.

Hvor: Eugenies gate 1

Pris halvliter: 97 kr

Åpningstider: Mandag til torsdag: 14-01, fredag til søndag: 12-01

Fordel: Veldig koselig sted, og kort vei til både bibliotekene på Blindern og Oslomet

Rendezvous Kro (Renna)

Helt opp hele Trondheimsveien, rett før det skumle Sinsenkrysset, ligger Renna i første etasje på en boligblokk. Stedet kan virke litt skremmende fra utsiden, men på innsiden har Renna et godt hjerte. Her er det masse plass, og sjeldent folk på dagtid. Man kan altså få et helt bord på størrelse med en dør for seg selv, og indre ro til å bånne ned på øl og faglitteratur.

Hvor: Trondheimsveien 187

Pris halvliter: 78 kr

Åpningstider: Mandag til onsdag og fredag:13-01, torsdag og lørdag til søndag: 12-01

Fordel: Du møter ingen på dagtid så det er alltid masse plass til deg og bøkene dine.

Fuglen Gamlebyen

I et industribygg i vakre Kværnerbyen ligger Fuglen kafe. Stedet oser av nybrent kaffe, og god stil. Selv om prisene er noe stive har de studentrabatt, og myke sofaer du kan skli ned i og kose deg med lesingen. Vil du ha noe sterkere enn øl for å roe nervene, serverer de gode drinker. Det stilrene interiøret får deg til å ville fullføre utdanningen, og endelig få en godt betalende jobb.

Hvor: St. Halvardsgate 33

Pris halvliter: 96 kr

Åpningstider: Mandag til onsdag: 07-18, torsdag og fredag: 07-00, lørdag: 09-00, søndag 09-18

Fordel: En inspirerende stemning og veldig myke sofaer.

ENE OG ALENE: Drar du litt opp forbi løkka kan du kose deg på Renna med god plass og mulighetene for biljard og gambling i pausen.

Parkteateret

Hva er vel et bedre vors før konserten, enn å slå seg ned med en pils og pensumboka? Beliggenheten er god, stemninga er god og interiøret er klassisk kult, på en renslig løkka-måte. Her kan du drive med kjendis-titting mellom slagene. Uteserveringa har fin utsikt til Olaf Ryes plass, og det er kort vei til nærmeste Deichman om du virkelig må konsentrere deg.

Hvor: Olaf Ryes plass 11

Pris halvliter: 106 kr

Åpningstider: Mandag til torsdag 11-01, fredag og lørdag 11-1.30, søndag 11-23.30

Fordel: Kjendistitting mellom skriveøktene

Kulturhuset

En klassiker. Her får du ikke bare en øl til å slukke tørsten, men også god kaffe og god varmmat. Kulturhuset fungerer både som en av byens beste kafeer og et av byens beste utesteder. Her kan du altså være fra du står opp om morgenen, til du gir opp på eksamen og heller vil feste om kvelden.

Hvor: Youngs gate 6

Pris halvliter: 91 kr

Åpningstider: mandag-torsdag: 8-01, fredag og lørdag 8-03, søndag stengt

Fordel: God mat, god arbeidsro og gode mennesker.

Café Sara

Alt en stakkarslig student skulle trenge, vil man finne på Café Sara. Menyen er såpass variert at hjernecellene vil bli sparket i gang, enten det er salat, meksikansk, pizza eller eplekake du trenger. Variasjonen er også stor i sitteplasser. Som regel vil du finne ledig plass både ute i bakgården, inne i baren eller på fortauet i Torggata. Er du en nysgjerrigper, er det nesten alltid minst et par på en klein første date i lokalet.

Hvor: Hausmannsgate 29

Pris halvliter: 109 kr

Åpningstider: Mandag til lørdag 11-3.30, søndag 13-3.30

Fordel: Anonymt og masse forskjellig øl på tap.

FOLK OG FENOMENOLOGI: På Ocean Bar og Cafe er det åpent fra klokken 8 hver dag, så starter du tidlig er du ferdig med fylleangsten og skippertaket før det blir mørkt.

Chateu Neuf

Vi fattige studenter slipper ikke unna Chateau Neuf. Det er kanskje litt skummelt der. De som står bak bardisken virker kanskje litt dømmende når du heller en nedpå en mandags ettermiddag med rødskutte øyne etter en natt dypt nede i pensum. Men er man fattig så er man fattig. Studentpilsen gjør at frykten er overkommelig.

Hvor: Slemdalsveien 15

Pris halvliter: 64 kr

Åpningstider: Mandag til torsdag: 15-00.30, fredag: 15-02.30, lørdag: 15-00.30, søndag: stengt

Fordel: Snill mot lommeboka og god plass.

Ocean Café og Bar

Du trenger ikke være en klein 18-åring for å kose deg her. Ocean har nemlig mer å by på enn drikke til de under tjue. Om du trenger et avbrekk fra eksamenslesingen, er det ikke usannsynlig at du får med deg en fotballkamp eller to her. Baren er åpen nesten alle døgnets timer, men du må livnære deg på peanøtter og snacks.

Hvor: Trondheimsveien 20

Pris halvliter: 89 kr

Åpningstider: Mandag til lørdag: 8-3.30, søndag 12-3.30

Fordel: Få mennesker og lange åpningstider

Powered by Labrador CMS