Intimitet: Ai Bandéh og Sofia Su fungerer som en symbiose som utfyller hverandre, mens de inviterer til en fullpakka aften med intimitet og kjærlighet.

God glid i kjærlighetstempelet

Mørke rom, sterke verdier. Et felttog av kjærlighet og intimitet har fått utspring i sentrum av Oslo.

Publisert Sist oppdatert

mSvarte og oransje skjermer har forent emosjonelt fraværende menn, med våte netter, harde støt og fjerne blikk siden 2010; året da Grindr ble lansert. Dette er det fremste kjennetegnet på det som kan kalles moderne hookup-kultur i det homofile miljøet. Behovet for kjærlighet, i alle former, blir ikke like godt tatt imot av sex-appen. Men inne i Ostara bars dels tropiske og dels sex-hule tempel, står Ai Bandèh og Sofia Su med armene åpne. Her skal cis-menn finne sin feminine side, balansere den med den maskuline og åpne seg til alt hva den sensuelle verden har å by på. Alt dette foregår under navnet «Pegasus brotherhood».

Vi trenger områder som er kroppspositive og sex-positive

Sofia Su

Verditung aperitif

Sofia Su er ikke ny i Universitas. I 2019 skrev avisa om Juicebox, som i likhet med Pegasus handler om intimitet - bare for kvinner, ikke-binære og transpersoner. I tillegg står Su bak et lignende konsept kalt Lollipop, som er for alle kjønn.

– Når jeg startet Juicebox var det i utgangspunktet fordi jeg ville utforske meg selv og andre kvinner, men så fant jeg ut at det var en så jævlig dybde med det.

Til intervjuet i lokalene til Ostara bar i Kirkekata 20 har hun tatt med en hvit pose full av diverse sexlektøy – etter journalistens forespørsel – som hun samler sammen på et bord.

– Jeg bare tok med et utvalg, jeg, røper Su.

Bak fasaden: Innenfor dørene til Ostara Bar inviterer Sofia Su og Ai Bandèh til intime og kjærlige sextreff.

Med seg har hun også Ai Bandèh, som er utdannet integrativ psykoterapaut. Han har også erfaring innenfor den hinduistiske, åndelige praksisen tantra og er grunnlegger og leder av Pegasus.

– Jeg merker at det allerede er en forventing om at dette er en vill sex-fest, slik man finner på Grindr - eller Kitkat-klubben i Tyskland.

Han skuer bort på bordet med sexleketøyene, før han fortsetter:

– Ordet sex-klubb er feil. Sex er en del av det, hvis du ønsker, men det er så utrolig mye mer enn det. Det er et veldig sterkt verdigrunnlag. I det homofile miljøet er det så mye Grindr og vi er så frakobla følelser.

– Første gang jeg så Sofia gjøre det hun gjør, innså jeg at jeg heller vil kalle dette for et kjærlighetstempel. Det er så mye trygghet og kjærlighet og brorskap som er grunnlaget. Lek og det seksuelle kan komme etterpå.

Ikke bare sex, folkens!

Bandèh ble fascinert over jobben Su hadde gjort med Juicebox og Lollipop - og ønsket noe lignende for menn.

– Det er veldig sårbart og vakkert. Vi trenger det i samfunnet, sier han.

– Vi trenger områder som er kroppspositive og sex-positive. Det er en del av oss mennesker, men samfunnet legger opp til at mennesker og sex er to separate ting, legger Su til.

Hun har i tillegg til festene en haug andre events med fokus på intimitet og kommunikasjon - som harness workshop og sister circle - hvor man enten har sex-leketøy-juleverksted, eller grupper hvor «søstre» snakker sammen og deler erfaringer for å oppnå bekreftelse.

– Det vi ønsker er å skape en community, hvor du kan åpne deg opp for mennesker, forklarer Su. Bandèh legger til:

– Alle de eksemplene som Su kommer med har et veldig sterkt verdigrunnlag og dypde som ikke bare handler om sex! Det handler om felleskap.

– Og i dette miljøet har du igjen mulighet til å ha sex, og utforske mer av hva intimitet har å by på, supplerer Su.

Oppvarmingsrunden

Jeg går inn i det mørke rommet mellom baren og toalettet. En søt, kjemisk lukt sprer seg i rommet og føttene må kjempe litt for å løsne seg fra bakken. Det er i dette rommet det skjer, kan Su fortelle. Men før glidemiddelet blir sendt rundt i ring og kondomene sprettes opp starter deltakerne i en sirkel, hvor retningslinjer og samtykke blir tatt opp. De oppmøtte får også mulighet til å lufte tanker før det hele begynner.

Det blir veldig mye sex etterhvert, heldigvis

Sofia Su

– Hva vi føler og om noen har noe på hjertet, oppklarer Su.

– Så går vi videre på pusteøvelser, for å bli trygge og koble oss til kroppene våre. For å bli bevisst og kjent med oss selv og de andre i rommet. Det er en lang vei før vi kan gå inn i noe som er mer sensuelt, fortsetter Bandèh.

– Det blir veldig mye sex etterhvert, heldigvis, skyter Sofia Su inn.

Su og Bandèh fungerer som en slags symbiose som fyller ut for hverandre når de prater.

– Vi liker dere uten alkohol òg

Mat er også en sentral del av arrangementet.

– Det er en form for sensuell kommunikasjon. Jeg står på kjøkkenet, lager mat til folkene og tar ikke mye del i det som foregår. Jeg er jo den eneste kvinnen her, en slags mama bear, forklarer Su.

Hun passer på at deltakerne har nok mat og drikke, glidemiddel og særlig kondomer.

– Jeg deltar ikke - eller jo, jeg kan tilby en sensuell spanking, meddeler Su lattermildt.

– Det er veldig helbredende, det er en healing space. Det føles ut som om du er høy, uten å ha tatt noe, sier Bandèh.

Han mener Pegasus hjelper menn ut av de forskjellige overlevelsesmekanismene han mener de har opparbeidet over tid.

– Det er noen som har kommet bort til meg og sagt at de ikke har kjent på intimitet på tre år. ‘Dette er første kvelden jeg har følt meg nært et annet menneske’. Noen er sassy for eksempel, andre trenger noen glass for å slå seg løs. En del av vårt verdigrunnlag er jo at man skal bryte seg løs fra disse behovene.

Mama bear: Sofia Su deltar ikke når Pegasus møtes, men kan gi en hjelpende hånd dersom det trengs.

– Vi liker dere uten alkohol òg, you know? skyter Su inn.

Grand finale i kjærlighetstempelet

– Finnes det andre steder i samfunnet, hvor man kan bryte seg løs på den måten?

– I Norge vet vi ikke hva connection er. Men jeg kan noen ganger merke litt av den samme energien på dansegulvet; hvor du glemmer alt rundt deg og befinner deg i en slags intens meditasjon.

Su er skuffet over mangelen på emosjoner rundt sex. Bandèh nikker ivrig med.

– Sensualitet er ikke bare når du blir penetrert, eller stikker tissen din inn i andre mennesker. Sensualitet er et slags verktøy du bruker til å få folk til å føle seg sterk, til å føle seg vakker, sier Bandeh, som mener det hele handler om «empowerment».

– I Norge ser vi ned på emosjoner. Det gjør oss til harde mennesker. Vi har ikke noe relasjon til hva det å være i kontakt med følelsene sine faktisk gjør med en person, sier Su.

For Bandèh er brorskapet viktig. Han mener det er viktig å vie tid til å forstå hvordan menn kan bli mer fullverdige seksuelle individer.

– Spesielt for menn handler det om å programmere om fra toxic masculinity. Derav Pegasus brotherhood. Det er mange streite karer som bare vil føle seg nær seg selv - det handler ikke alltid om sex.

Han mener det handler om balansen mellom det feminine og maskuline:

– Som i dagens samfunn er skakkjørt. Feminitet handler om det myke, å flyte med - intimitet og kreativitet.

Konseptet appellerer også til menn i heterofile par, forteller Bandèh.

Sensuell oppvåkning

Pegasus har til nå kun hatt ett arrangement, men Sofia Su har arrangert flere lignende fester for ulike folk og grupper. Hver gang er unik, forteller hun.

– Det handler om konstellasjonen av menneskene som er til stede. Noen ganger har ikke folk like mye behov for å åpne seg, så da er det rett på.

– Er det de samme utfordringene ved de andre arrangementene?

– Det er overraskende like utfordringer og like utgangspunkt.

Unntaket er Lollipop, der det spilles mer på noe som ligner heteronormative roller.

– Der kjenner folk mer til rollene sine og de går fortere inn i dem, forklarer Su.

Både Su og Bandèh mener arrangementet får til det de prøver - å få folk til å tenke nytt rundt seksualitet og intimitet.

– Det som er så vakkert, helt på slutten av Pegasus, er at man ser at alle er så myke og åpne. De føler seg trygge og elsket, avslutter Bandèh.

– Så målet er å endre det norske folks kjærlighetsspråk?

– Jeg har et eksempel jeg elsker å komme med, og det er dvergsjimpansene. De er kvinnestyrt, egalitære og i stedet for å gå til krig når de møter en annen klan, så sprer de beina for å ha sex med dem. Vi trenger mer sex som er basert på trygghet, utforskning, emosjoner og connection, oppfordrer Su.

Powered by Labrador CMS