Munter musikk for mørke dager

Det nye albumet til Tigerstate gir gode rytmer og godt humør, men minner til tider for mye om om Tame Impala.

Publisert

TIGERSTATE

  • Verk: Album
  • Artist: tigerstate
  • Plateselskap: Fig Tree Music

Tigerstate har kommet med sitt nye album, navngitt det samme, bare i store bokstaver. TIGERSTATE gir en skikkelig feelgood-følelse, og du sitter igjen med en opplevelse av at livet faktisk går bra etterpå.

Å selvtitulere albumet er interessant grep ettersom albumet ikke innfrir ‘kravene’ som vanligvis tillegges dette. Albumet har etter min mening ikke en spesielt annen sound enn tigerstate har hatt tidligere, og etter det jeg har fått med meg er det ingen endringer i gruppas medlemmer.

Det er også definitivt ikke et debutalbum, da TIGERSTATE er gruppas tredje album.

Nøkkelpersonene til albumet, skal man tro gruppa selv, er keyboardisten Carl Troye og perkusjonisten Thomas Antonio Debelian. Gitt lydbildet på albumet, kan jeg si meg enig at det er de bærende elementene ved musikken.

Vokalmessig er det også veldig bra, selv om det ikke er et bærende preg på albumet. Flere av låtene er også så og si uten vokaler, slik at instrumentene får lov til å bære låtene i større grad.

Albumet gir oss frisk, lett og lekende musikk som ofte også får det til å rykke litt ekstra i dansefoten. Og da snakker jeg om den typen dansing du gjør på rommet eller i stua når du tror ingen ser deg.

Stemningen på albumet er hovedsakelig glad og livlig. Dette er den typen musikk du setter på om du er litt nedfor og vil løfte humøret. De lette tonene og rytmene skaper en slag oppløftende effekt som gjør at låtene får en forfriskende og oppstemt stemning. Og selv om musikken passer godt til å danse, så er den nok ikke egnet til klubbing og fest.

Albumet begynner bra med «Tuesday», «Occupied» og «Besserwisser». Dette er tre av de mest muntre låtene, og gir oss gode, oppstemte rytmer, riff og vokaler, som er med på å gi det et inntrykk av livlighet, begeistring og kos.

«Occupied» har også et mer diskolignende og symfonisk lydbilde, noe som her brukes til å gi låta et enda mer munter klang enn de andre låtene på albumet. De neste låtene har et litt roligere tempo, men gir deg fortsatt en god følelse.

«Back To You» gir en fornemmelse av gode tider uten at det blir melankolsk. Videre tar albumet seg opp igjen tempomessig med «Patriots». Her kommer også gitaren inn som en større del av lydbildet, og gir oss en ordentlig solo og solide riffs.

Mot slutten av albumet får vi et par låter som minner meg om Tame Impala og Childish Gambino samtidig. Låtene. Dette gjelder «Spring Break» og «Sunrise», hvor lydbildet, spesielt med gitarriffene, får det til å høres litt ut som en blanding av låtene «Let It Happen» og «Redbone».

Samlet sett er TIGERSTATE et gjennomgående bra album med gode toner som gir godt humør, selv om jeg sitter igjen med følelsen av å ha hørt dette før.

Powered by Labrador CMS