Mangfoldshysteriet

Publisert

Å inkludere majoriteten er et av minoritetsorganisasjoners utfordringer. Muslimsk studentsamfunn (MSS) har som et av sine hovedformål å være en brobygger i storsamfunnet. Dialog skal være et av våre kjernevirksomheter, og inkludering en av våre nøkkelverdier. Likevel, dersom man tilfeldigvis er innom arrangementene våre, vil man se en svært homogen forsamling av muslimer. Riktignok er ikke muslimer en homogen gruppe. Tvert i mot, vi kommer i alle former, farger og meninger. Men akkurat den type mangfold er ikke den eneste vi ønsker å ha på samlingene våre som er åpne for alle og enhver.

«Det er tydelig at media elsker oss.»

Et raskt søk på en av nettavisenes søkefelt gir et firesifret treff på ordet muslim. Politikerne er veldig opptatte av oss, spesielt Fremskrittspartiet, av en eller annen grunn. MSS får stadig vekk henvendelser til å uttale seg i forbindelse med ulike saker som omhandler muslimer. Det er tydelig at media elsker oss. Ikke rart at dette går til hodet på oss, og vi blir skuffet når svært få ikke-muslimer deltar på arrangementene våre. Vi prøver så godt vi kan å ta opp generelle temaer som kan være aktuelle for alle, uavhengig av ens kulturelle eller religiøse bakgrunn.

Vi er smertelig klar over at dette går den andre veien også, at fraværet av muslimers deltakelse på arrangementer som blir holdt av tradisjonelle organisasjoner og foreninger er overveldende. Derfor er dette noe alle burde ta tak i, slik at våre fremtidige arrangementer når ut til flere enn de har gjort tidligere. Vi vil gjerne at andre skal bli kjent med oss og trekke sine konklusjoner om hvem vi er etter å ha blitt kjent med oss. Jo mer kunnskap vi har om hverandre, jo nærmere bringer det oss sammen, og den skilleveggen som separerer oss vil gradvis rives ned. Det er en lang vei å gå, men det er det som er målet.

MSS stiller derfor alle leserne følgende spørsmål: Hvor opptatt er vi egentlig av mangfold og inkludering? Hva gjør vi for å gjenspeile det i vår egen enkle hverdag? Og plager det oss egentlig at vi har fordommer?

Powered by Labrador CMS