FOTO: Privat.

Gratis SiO-kaffe

Publisert Sist oppdatert

Tilbudet ved SiO-kantinene blir heftig diskutert i disse tider, men likevel virker det som om de fleste debattantene overser et veldig viktig faktum. Samtidig som studentene betaler stadig dyrere dommer for kaffe og mat i SiO-kantinene, raker nemlig SiO-direktør Lisbeth Dyrberg 1,7 millioner kroner inn i årslønn.

Bakgrunn: Studentflertallet vil oppheve SiO-monopolet

Dyrbergs lønn er finansiert av semesteravgiften vår – som vi betaler – og er mer enn hva statminister Erna Solberg tjener. Jeg er noe usikker på om jobben til SiO-direktøren er vanskeligere og mer komplisert enn statsministerens. Maten i kantina på Stortinget subsidieres av skattepengene våre – og på samme måte burde maten i SiO-kantinene i større grad være subsidiert av semesteravgiften vår.

Noen foreslår å oppheve SiO-monopolet til fordel for markedskreftene på universitetene og høyskolene, men vil studentene egentlig ha MacDonald's på Fredrikkeplassen – eller vil de egentlig bare ha billigere lønsj? Det er et evig spørsmål som er ex.phil verdig.

Venstrealliansen: – Blindern skal tilhøre studentene!

Det ser ut til at mange glemmer at SiO er et demokratisk organ for studentene. Og løsningen ved å forbedre tilbudet er ikke nødvendigvis å fjerne monopolet til fordel for pappburgere og utvanna dispenserbrus – løsningen blir å ta tilbake et demokratisk organ i studentenes regi.

Dermed kommer et radikalt forslag: vi kutter lønna til SiO-direktøren med 500 000 kroner, så øremerker vi pengene til billig (gratis!) kaffe til studentene!

Det er et lite – men nødvendig – steg i riktig retning.

Kaffetørst? Her lages SiO-kaffen – for én krone timen

Powered by Labrador CMS