«Påsmurte alternativer som ikke blir solgt kan omgjøres til ulike deler i buffetsortimentet,» skriver Aadne Ore.
«Påsmurte alternativer som ikke blir solgt kan omgjøres til ulike deler i buffetsortimentet,» skriver Aadne Ore.

Påsmurte alternativer

«Jeg tenker at å kunne tilby et rimelig godt utvalg påsmurte alternativer på Frederikke ikke vil kunne være hverken ulønnsomt eller urimelig,» skriver Aadne Ore i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Jeg er millennial, men har jeg virkelig vokst opp i en helt annen tid? Hva har skjedd med matutvalget i de forskjellige kantinene på Blindern? Hvorfor selges det så lite brødmat? Og ja, texmex-restauranten som lå der Tacoteket ligger nå var adskillig bedre på 90-tallet (selv om jeg var der før jeg lærte å lese).

Det er åpenbart at SiO besitter nesten alle ressursene nødvendig for å kunne tilby et rimelig godt utvalg av påsmurte alternativer.

Egentlig er jeg ingen gretten gubbe, men det er helt sikkert noen som opplever meg som det. Etter et par år med ris, grønnsaker og diverse i kantiner på universiteter i Kina har jeg gleda meg til god gammaldags brødmat i kantinene på en av de mest prestisjetunge høyere utdanningsinstitusjonene i Norge, om ikke den mest prestisjetunge. Jeg tenker at å kunne tilby et rimelig godt utvalg påsmurte alternativer på Frederikke ikke vil kunne være hverken ulønnsomt eller urimelig.

For å gjøre det enkelt bør en ta utgangspunkt i bærekraft. Det er faktisk gjort forskning på BI som har konkludert med at det kan være mer lønnsomt med en bærekraftig forretningsmodell enn det motsatte. Her kan en altså tenke at de påsmurte alternativene kan inngå i livssyklusen til lunsjbuffeten. For å gjøre det enkelt å forstå (kall det gjerne grunnprinsippet i lunsjbuffet/påsmurt-livssyklusen): påsmurte alternativer som ikke blir solgt kan omgjøres til ulike deler i buffetsortimentet. En tørr baguett kan bli til krutonger. Er det femti usolgte salami-baguetter? Ikke noe problem, vi lager pytt-i-panne av dem.

Det er åpenbart at SiO besitter nesten alle ressursene nødvendig for å kunne tilby et rimelig godt utvalg av påsmurte alternativer: arbeidskraft, salat, smør og diverse proteinkilder, men de mangler nok det aller viktigste: noen sabla gode baguetter.

Les også: "Hva skjedde med garderobene på Blindern?"

Powered by Labrador CMS