"Denne gammeldagse måten å dele inn samfunnet på er høyst unødvendig, spesielt på toaletter med lukkede båser," skriver Charlotte Hjort.

Er UiO-ledelsen imot kjønnsnøytrale toaletter?

"Jeg er luta lei av et slikt unødvendig skille som gjør at noen av de mest sårbare i samfunnet blir minnet på at de ikke passer inn ledelsens snevre syn på hvem som burde få lov til å gå på do," skriver Charlotte Hjort i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

I [2016 skriver Universitas](aa) at Universitetet i Oslo (UiO) har bestemt seg for å innføre kjønnsnøytrale toaletter. Prorektor Ragnhild Hennum sa til avisa: «For universitetsledelsen er det svært viktig at Universitetet i Oslo er åpent og inkluderende for alle.» De ble priset av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) og inspirerte andre universiteter.

Men inkluderende toaletter skulle aldri bli noe av. Alle de som ikke identifiserer seg som en av de «to kjønnene», blir gang på gang tvunget til å velge. Denne gammeldagse måten å dele inn samfunnet på er høyst unødvendig, spesielt på toaletter med lukkede båser. Toalettene som skulle bli for alle, mangler.

Da Studentparlamentet tok opp saken i vår hadde de ikke bare glemt arbeidet om å sette opp kjønnsnøytrale toaletter i alle fakulteter, men svarte at: dette ikke er noe som vil løses på et blunk, men en sak som krever en bred prosess. Vi vil fortsette å følge opp dette det kommende halvåret.

Les også: "Skinnet bedrar hos regjeringen"

Jeg mener det er flaut og uprofesjonelt at ledelsen ved UiO tror det er nok å endre noen HC-toaletter.

Hva er det som er så vanskelig med å sette opp skilt der det står «toalett»? Sånn toalettene er inndelt nå må man enten ha på kjole eller ha på bukse. Jeg er luta lei av et slikt unødvendig skille som gjør at noen av de mest sårbare i samfunnet blir minnet på at de ikke passer inn ledelsens snevre syn på hvem som burde få lov til å gå på do.

Jeg mener det er flaut og uprofesjonelt at ledelsen ved UiO tror det er nok å endre noen HC-toaletter. Alt det har gjort er at ikke-binære blir putta inn i HC-boksen, som om det er et handikap å ikke være dame eller mann!

Alle toaletter ved UiO burde bli kjønnsnøytrale, fordi det er et bedre alternativ enn det som finnes i dag. Nå er det på tide å følge opp det dere lovet.

Les også: "Påsmurte alternativer"

Powered by Labrador CMS