Ta deg sammen, kjøtthue

Smaken er som baken, og din er full av dritt.

Publisert

Tross hva du kanskje tror, så har ikke høyrevridde rasister monopol på å klage på lettkrenka snøflak. Uten å være nynazist, har jeg selv en høne å plukke med en gruppe lett krenka snørrunger. Hver gang noen foreslår kjøttfri mandag, skal alltid noen skape krenkoramaskrik. Kjøtthuene oppfører seg som sutrende småbarn som akkurat har blitt fortalt at godteri kun er til lørdager. Nå må krenkelseshysteriet til kjøttelskerne gi seg! I åtte år har jeg levd som en stille vegetarianer, men nå har jeg fått nok. Aldri har jeg kommentert på kjøttspisinga deres, men dere skal alltid grave og være provoserte fordi jeg ikke liker smaken av kjøtt. Fordi kjøtt smaker faktisk dritt.

Jeg sitter i en bil som kjører i 120 rett mot en murvegg av klimaendringer

Kjære kjøttekstremist, la oss kalle deg Sandra. Kjære Sandra, at dette er fanen du vil bære er for meg uforståelig. Det er direkte flaut at du protesterer så mye mot vegetarmat. Hvorfor blir du så krenket av vegetarmat?
«Hva med en kjøttfri mandag?» spør vi lavmælt. «NEI! Jeg må spise kjøtt hver dag!» roper du tilbake. Wow, så tøff og modig du er som tør å stå imot bønner og linser. Har du glemt janteloven, og tror du er noe fordi du liker karbonade?
«Men herregud da, la dem spise kjøttkake! Gi meg nå min daglige ku», tenker du kanskje nå, Sandra. Tro det eller ei, men kjøtt er faktisk ikke en menneskerettighet. Du er ingen løvinne som trenger bøffel for å overleve. Før i tiden så spiste vi ikke så mye kjøtt. Folk ikke hadde råd, eller var for late til å drive slakteri. Nå kan enhver lathans kjøpe seg burger på Maccern når beina er for slitne til å kjøpe salat.

Kanskje tråkker jeg i salaten, for dere er jo ikke alle sånn (#IkkeAlleKjøttspisere). Men de fleste karnivorer er og blir likevel hyklere. Når du først skal spise kjøtt, så vær litt konsekvent i det minste. I Kina spiser de hund, og i Norge spiser vi gris. At det skal være så veldig farlig å gafle i seg en hund eller to, det skjønner jeg ikke. Griser er mye mer intelligente enn hunder, men muslimer får likevel hets for å være baconfrie. Kan du ikke gå inn i din sjels kjøttbu og reflektere litt. Nå er det på tide at du slakter bissevoven! Jeg sitter i en bil som kjører i 120 rett mot en murvegg av klimaendringer. Problemet er at jeg sitter i baksetet, og ingen andre ser døden fremfor oss. Når jeg prøver å foreslå litt bremsing, overdøves jeg av protester om at «Herregud da, ro deg ned og spis en Big Mac!».

Å dø tidlig er kanskje rock ’n’ roll, men verken Jimi Hendrix eller Amy Winehouse døde av hjerte- og karsykdommer. Ikke bare skal du dø av kjøttspisinga di, du vil også dra meg med i klimakrisens kollektive selvmord. Nå har jeg fått nok. Jeg er kraftig lei av å bli pult i rumpa av kjøttpølsa di sitt utslipp

Powered by Labrador CMS