"Vi foreslår at det skal utarbeides årlige klimaregnskap og halvårlige regnskap for reiseutslipp (som selvsagt omfatter flyreiser) nedbrutt på instituttnivå," skriver Mette Halskov Hansen.

UiOs klima- og miljøarbeid er ikke ferdig

"Nye klima- og miljørelaterte studietilbud har allerede sett dagens lys, det samme har forskningsprosjekter innen hele bredden av universitetet," skriver Mette Halskov Hansen i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Universitetet i Oslo har fått en ny og helhetlig klima- og miljøstrategi, men det store arbeidet ligger foran oss. Vi er i gang.

I Universitas den 2. mai skriver Jonas Fløde, 2. kandidat for Grønn liste til Studentparlamentet, [at han ikke kan sprette champagnen for UiOs nye klima- og miljøstrategi](aa) fordi jobben ikke er gjort selv om strategien er på plass.

Les også: "Vi er dine tillitsvalgte, bli gjerne med på laget!"

Det kan heller ikke vi. Derfor er vi også i gang med å utarbeide en konkret tiltaksplan som skal vedtas før sommeren. Planen skal dekke alt vi holder på med ved Universitetet i Oslo: Utdanning, forskning, formidling og grønn drift. Den har vært ute på høring blant studenter og ansatte, og vi tar med oss mange av innspillene til den endelige versjonen.

Vi skal styrke studietilbudet og tverrfaglige forskningsinitiativer innen klima- og miljøfeltet. Vi foreslår at det skal utarbeides årlige klimaregnskap og halvårlige regnskap for reiseutslipp (som selvsagt omfatter flyreiser) nedbrutt på instituttnivå. Vi skal kutte reiseutslipp med 50% frem mot 2030. Vi vil ta betaling for parkering og bruke inntektene til å etablere sykkelparkering m.m. Og vi ønsker å støtte et «grønt kontor» – en idé som har sitt utspring i et internasjonalt studentinitiativ – dersom studentene våre selv ønsker det. Og mye mer!

Vi skal styrke studietilbudet og tverrfaglige forskningsinitiativer innen klima- og miljøfeltet

Så sitter vi imidlertid ikke og venter på at tiltaksplanen skal bli ferdig. Nye klima- og miljørelaterte studietilbud har allerede sett dagens lys, det samme har forskningsprosjekter innen hele bredden av universitetet. Eiendomsavdelingen har jobbet etter sin egen miljø- og klimastrategi siden 2017, og har blant annet redusert energiforbruket med 25 prosent på fire år.

Vi er også i full gang med å se hvordan klima- og miljø i større grad kan løftes på nettsidene våre for å gi bedre informasjon om hvordan vi jobber for klima, miljø og bærekraft innen hele vår virksomhet. Inntil vi er ferdig med dette arbeidet, kan alle lese mer om hva UiO gjør på våre nåværende bærekraftsider.

Les også: "Vi trenger et forebyggingsløft for psykisk helse"

Powered by Labrador CMS